4 nemulțumiri ale copiilor legate de școală și cum să le combați

Când vine vorba de școală ne permitem să spunem că e o adevărată minune atunci când un copil este complet mulțumit de ceea ce se întâmplă în acest spațiu. Am putea chiar să ne gândim că ceva e în neregulă când are loc o astfel de afirmație, pentru că, oricât le-am explica noi cât de utilă și necesară este școala, cei mici tot vor mai găsi o chichiță de care să se lege.

Că nu îi place de doamna, că sunt prea multe teme, că trebuie să se trezească devreme sau că la școală nu învață nimic interesant sunt doar câteva dintre motivele pe care copiii le invocă atunci când vine vorba de școală.

Mai jos vom încerca să abordăm principalele neplăceri pe care copiii le invocă atunci când vine vorba de școală, și să găsim diverse moduri în care le putem combate.

Nemulțumirile invocate de copii atunci când vine vorba de școală

Este prea greu! – cred că nu o dată ați auzit această afirmație a copiilor atunci când vine vorba de școală. Ei bine, uneori această afirmație poate fi fondată, alteori nu. Recomandat este ca prima dată când auziți acest lucru, să îi acordați importanța necesară. Discutați cu copilul și încercați să descoperiți cauza frustrării sale, ce îl determină să afirme acest lucru. Poate fi vorba de dificultățile pe care le întâmpină la o materie și în acest caz „este prea greu” înseamnă de fapt „am nevoie de ajutor”. De exemplu, dacă descoperiți că acest „este prea greu” reprezintă de fapt o generalizare, cauzată de o problemă specifică, sprijiniți-vă copilul și explicați-i că nu trebuie să vadă școala ca pe ceva copleșitor doar pentru că întâmpină dificultăți la o materie, după care oferiți-le ajutorul de care au nevoie.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut