5 temeri curente ale copiilor și rezolvarea lor

Teama de clowni și de Moș Crăciun

Această teamă a copiilor nu trebuie trecută cu vederea. Evitați să îi spuneți copilului „Nu fi ridicol! Nu este decât un clown!” Aceste personaje sunt impresionante pentru un copil, căci acesta nu știe că o persoană stă ascunsă în spatele costumului. Poate fi dezorientat. I-ați spus că monștrii nu există, iar el vede peste tot clowni, mascote sau Moș Crăciuni. I-ați spus deja să nu se apropie de necunocuți. Atunci, cum să știe el dacă aceste personaje sunt drăguțe? Clownii și Moș Crăciun pot așadar provoca multe perturbări unor copii, mai ales dacă părinții îi împing în acest proces.

Teama lor este foarte reală, chiar dacă nu știți cu adevărat ce anume îi sperie sau credeți că acel lucru nu ar trebui să îi sperie.

  • Pentru a pregăti copilul să îl vadă pe Moș Crăciun, explicați-i că acesta este un domn gras și cumsecade, pe ai cărui genunchi se așează copiii, dacă vor. Arătați-i cărți sau imagini. Moș Crăciun va deveni astfel mult mai familiar pentru el, lucru care îi va putea diminua teama.
  • Respectați copilul și nu îl forțați să meargă să îl vadă pe Moș Crăciun. Observarea lui Moș Crăciun de departe îi va permite să se obișnuiască cu personajul.
  • Evitați să puneți copilul plângând în brațele lui Moș Crăciun sau ale unui clown, chiar pentru o fotografie. Țineți mai degrabă copilul în brațe și apropiați-vă fără a-i impune contact fizic.
  • Așezați-vă pe genunchii lui Moș Crăciun. Pentru unii copii, acest gest diminuează teama și îi fac să râdă mult.
  • Lăsați-l pe Moș Crăciun sau pe clown să îmblânzească teama copilului. De exemplu, vor evita să spună în reluare „Ho!Ho!Ho!”, vor face ușor cu mâna și îi vor zâmbi copilului. Uneori, este de ajuns.
  • Aveți încredere în efectul de distracție al celorlalți copii. Văzându-și sora mai mare sau un prieten mergând fără teamă la Moș Crăciun (sau la un clown) îl va incita pe copil să își depășească teama.

Vă invităm să accesați pagina  următoare pentru a descoperi informații utile și recomandări despre teama de insecte.

[shareaholic app="share_buttons" id="26044356"]

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut