5 trucuri pentru a crește un copil politicos

„Bună ziua”, „Mulțumesc”, „Scuză-mă”, „Te rog”… politețea se-nvață! Acest proces de învățare începe dinainte ca cel mic să vorbească.

Toți părinții mizează pe ideea că politețea reprezintă unul dintre stâlpii care susțin o educație sănătoasă. Din acest motiv își doresc ca respectul și bunele maniere să fie piatră de temelie în dezvoltarea ulterioară a copiilor.

Totuși, de la teorie la practică e cale lungă. Astfel, mulți ajung la capătul răbdării în încercarea de „șlefuire” a micuței pietre pentru a deveni un adevarat diamant apreciat în societate,  considerând că au epuizat toate resursele și sursele din dotare în această încercare a lor. Pentru că știm că această situație poate deveni exasperantă, ne-am gândit că vor fi de folos câteva trucuri prin care copilul de azi poate deveni cetățeanul manierat de mâine.

5 trucuri pentru a crește un copil politicos

  1. Puterea exemplului

Copilul vostru are nevoie de un exemplu pentru a înțelege ceea ce are de făcut. Dacă vă doriți ca el să știe să spună „bună ziua”, „mulțumesc”, „te rog” și „la revedere”, primii care ar trebui să practice acest comportament sunteți chiar voi! Încă de la trezire, spuneti-i celui mic „bună dimineața”! Atunci când îl duceți la bunici sau la grădiniță, spuneți-i „la revedere!”. Tot așa și pentru „mulțumesc”, „scuză-mă”, „te rog”… beneficiind de un exemplu în acest sens, copilul se va manifesta de aceeași manieră, chiar dacă nu știe bine a vorbi. Un semn al mâinii în loc de „la revedere” este deja o marcă a politeții.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut