6 Mini-tradiții care consolidează relațiile familiale

Desfășurarea de activități împreună este un aspect important și benefic pentru orice familie. În acest mod, consolidați relațiile dintre membri și creați amintiri gata să vă reunească chiar și atunci când lucrurile nu vor fi tocmai roz.

Pentru a obține aceste beneficii, nu este nevoie de activități pompoase sau costisitoare. Este suficient să stabiliți mici tradiții, pe care să le respectați regulat și pe care copiii să le aștepte cu nerăbdare.

Iată câteva recomandări!

  1. O după amiază în parc

Este o idee perfectă pentru familiile cu copii mai mici. Alegeți o zi pe săptămână, care să convină tuturor membrilor, și desemnați-o Day Park sau Ziua Ieșirii în Parc. Deși tradiția ieșirii trebuie să persiste, puteți transforma fiecare ieșire într-un deosebită, prin alegerea unui parc diferit și a unei activități diferite. Să nu mai spunem că și sezonul va avea o mare influență asupra activităților și jocurilor desfășurate.

  1. Rutina de somn

Este important ca fiecare copil să aibă o rutină sănătoasă de somn. Astfel, odată ce-ați descoperit rețeta magică, rămâneți la aceasta. Pe lângă pusul pijamalelor, spălatul pe dinți, ora de culcare, puteți îmbunătăți această rutină cu diferite ritualuri. Spre exemplu: cititul de povești, cântatul unui cântecel, întrebări pe care copilul dorește să le pună, o îmbrățișare, spunerea rugăciunii, etc. De asemenea, nu ar fi deloc rău ca ambii părinții să aibă propriul rol în rutina de somn.

  1. Sărbătorirea zilelor de naștere

Pe măsură ce copiii cresc, tratați ziua de naștere cu din ce în ce mai multă atenție. Și nu ne referim la cine știe ce petreceri fastuoase… totuși, este o zi specială pentru copil, așa că sigur se va bucura de atenția specială oferită. Spre exemplu, îi poți pregăti desertul preferat, îi poți decora ușa dormitorului cu baloane, puteți merge la un film sau puteți desfășura activitatea sa preferată.

  1. Aventurați-vă la un camping

Nu ezitați să îi stimulați copilului plăcerea de a descoperi natura, de a se bucura de frumusețile acesteia. Cel mai bun mod în care puteți face asta, este o ieșire cu cortul. Petreceți timp la pescuit, jucați cărți sau povestiți în jurul focului de tabără. Beneficiile sunt infinite. Nu doar că veți descoperi o mulțime de lucruri noi unul despre celălalt, dar vă veți conecta unul cu celălalt și vă veți relaxa.

  1. Stabiliți întâlniri separate cu fiecare dintre copii

Este o modalitate excelentă de a reuși ca fiecare dintre copii să se simtă apreciat, iubit și special. Astfel, o dată pe lună, stabilește o întâlnire cu fiecare dintre copii. Nu ezita să-i ceri părerea despre modul în care el și-ar dori să petreacă acest timp cu tine.

  1. Consiliile familiale

Consiliile familiale reprezintă o modalitate puternică de a discuta problemele și preocupările membrilor. Puteți discuta nevoile și grijile pe care le aveți pentru anumiți membri ai familiei sau privind întreaga familie. De asemenea, puteți discuta orice evenimente sau provocări viitoare cu care vă puteți confrunta ca familie. Aceste întâlniri de familie nu trebuie să dureze mult, dar trebuie să fie ținute frecvent, spre exemplu săptămânal, sau măcar lunar.

Când faceți împreună mici lucruri, dar le faceți frecvent, acestea se transformă în amintiri pe care cei mici nu le vor uita curând sau poate nu le vor uita deloc. În acest mod, membrii familiei se conectează, se apropie și rămân împreună.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut