7 obiceiuri sănătoase ale familiilor fericite

Principalele lucruri pe care orice părinte și le dorește pentru propriul copil este ca acesta să fie sănătos și fericit. Însă cu toții știm că fericirea e relativă… și subiectivă. Alții se mulțumesc cu foarte puțin, găsind bucuria în cele mai simple lucruri, în timp ce alții nu apreciază niciodată ceea ce au și astfel nu ajung să fie vreodată fericiți.

Pentru că și noi, părinții, contribuim la modul în care proprii copii percep lucrurile, tot așa îi putem ajuta să aibă o viziune sănătoasă asupra fericirii. Și cum să reușim acest lucru mai bine decât dacă alegem să-i creștem într-un mediu fericit? În acest sens, există câteva obiceiuri sănătoase pe care orice familie fericită le pune în practică.

Iată care sunt acestea! Poate te inspiră…

1. Angajamentul. Unul dintre fondatorii domeniului psihologiei, Alfred Adler, a afirmat că printre nevoile de bază ale ființei umane se numără apartanența la un grup. Această nevoie este extrem de greu de împlinit, fără existența propriei familii. Astfel, atunci când relația dintre doi oameni este solidă, bazându-se pe încredere, respect și iubire, acest lucru constituie temelia unei familii fericite. Mai mult, atunci când copiii sunt doriți de ambii părinți și se nasc într-o familie cu toate aceste atribute, ei se simt în siguranță. Într-o familie fericită, membrilor le pasă unii de alții, se iubesc și se sprijină reciproc.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut