7 Semne că un copil se descurcă mai greu la școală

Când unui copil sau adolescent i se pare din ce în ce mai greu la școală, cu cât primește mai repede ajutor, cu atât mai bine. Cu cât durează mai mult până ca un elev să primească ajutor, cu atât acesta se va simți mai pierdut, golurile de informație vor fi mai mari, deoarece învățarea este continuă.

Iată câteva moduri utile prin care îți poți da seama dacă propriul copil are nevoie de ajutor în privința școlii!

  1. Copilul refuză brusc să discute despre școală.

Atunci când, brusc, copilul nu mai dorește să vă spună despre ceea ce învață la școală, nici măcar despre cum i-a mers la școală, în general, poate reprezenta un semnal că ceva nu e în regulă.

  1. Copilul are o schimbare bruscă de atitudine, în privința școlii.

Dacă copilul devine supărat sau furios pe școală, cu siguranță există o problemă în această direcție. De asemenea, este recomandat să urmăriți ca nu cumva să fi intervenit plictiseala.

Există și cazul în care copiii se plâng că se plictisesc, atunci când nu înțeleg ce se întâmplă/explică la școală. Sau se pot plictisi tocmai pentru că materialele dezbătute le sunt deja familiare. Când este invocată plictiseala, este nevoie de ceva mai multă atenție, pentru a identifica corect cauza.

  1. Copilul petrece foarte mult timp pentru rezolvarea temelor.

Pentru a vă da seama de acest lucru, este important să discutați cu profesorii. Spre exemplu, dacă elevul de clasa a cincea are un profesor care consideră că temele oferite nu ar trebui să dureze mai multe de 20 de minute, și totuși, copilului îi ia o oră să le rezolve, atunci, cu siguranță, copilul face față destul de greu informațiilor predate.

  1. Copilul începe să se poarte urât la școală.

Uneori, comportamentul necorespunzător la școală este într-adevăr modul în care un copil încearcă să atragă atenția asupra faptului că nu mai face față școlii. De asemenea, este important de reținut că, în general, copiii și adolescenții nu dispun de toate abilitățile necesare pentru a comunica și a se exprima liber, atunci când ceva nu e în regulă la școală.

Astfel, dacă propriul copil nu are probleme de comportament și, deodată, începe să creeze probleme la școală, aruncă o privire nu numai la ceea ce se întâmplă în lumea socială, ci și la munca academică.

  1. Profesorul copilului își exprimă îngrijorarea.

Uneori este ușor să respingi ceea ce un profesor spune despre copilul tău, mai ales dacă spusele sale nu coinicid cu modul în care tu îți știi copilul. Profesorul copilului este persoana care predă unei clase pline de elevi același material. Dacă acesta consideră că copilul se descurcă ceva mai greu decât alți elevi, acordați atenție la ceea ce spune și urmați recomandările sale!

  1. Copilul întâmpină probleme alimentare și de somn.

Problemele de somn sau de mâncare sunt adesea rezultatul îngrijorării. Copilul ar putea avea probleme de somn sau de alimentație, dacă știe că nu se împacă cu activitatea școlară de la clasă.

Copiii mici doresc să-i mulțumească pe adulții apropiați din viața lor și își pot face griji că dacă nu se descurcă bine la școală, acești adulți vor fi supărați de ei. De asemenea, copiii mai mari și adolescenții ar putea să fie conștienți de importanța generală a școlii pentru viitorul lor și să fie preocupați de alterarea propriului succes, dacă încep să rămână în urmă din punct de vedere academic.

  1. Copilul ia note mici.

Unii părinți consideră că notele mici înseamnă doar că copilul nu înțelege încă importanța educației în viața sa, însă acest lucru se va schimba odată cu creșterea vârstei și succesul va veni de la sine.

O notă slabă ocazională poate să nu provoace îngrijorări serioase, dar un tipar de note slabe – prevestește cu siguranță existenșa unei probleme.

Noi, părinții, dorim să credem ce e mai bine pentru proprii copii și să îi iubim necondiționat. Totuși, în astfel de situații care prevestesc insuccesul școlar, este recomandat să nu intrăm într-o fază de negare și să admitem dacă proprii copii au probleme academice, oferindu-le ajutorul necesar.

Sprijinul și încurajarea pe care le oferi copilului, atunci când întâmpină diferite probleme școlare, pot face diferența, ajutându-i pe copii să revină pe drumul cel bun.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut