Ce să-i spui unui copil anxios pentru a-l calma

Anxietatea este o stare pe care orice copil ajunge să o cunoască într-o formă sau alta. Desigur că noi, în calitate de părinți ne-am dori ca proprii copii să aibă un scut permanent sau să bea o poțiune protectoare, astfel încât orice temere, frică și stare negativă să dispară ca prin minune.

Revenind cu picioarele pe pământ, știm că acest lucru este imposibil. Astfel, nu ne rămâne decât să optăm pentru cele mai bune tactici de comunicare pentru a reuși să determinăm motivul pentru care copilul devine anxios.

În acest sens, iată câteva fraze care îți vor fi utile să afli cauza acestei stări și chiar să calmezi un copil anxios.

Fraze utile pentru a calma un copil anxios

  • „Te iubesc, ești în siguranță” – cred că primul lucru de care orice copil anxios (și nu numai) are nevoie este să îl reasiguri de dragostea părintească și de protecția pe care tu i-o oferi ca părinte. Ține cont că anxietatea îl pot face pe copil să se simtă în pericol atât fizic, cât și psihic. O astfel de afirmație poate determina calmarea sistemului nervos.
  • „Poți să-mi desenezi ceea ce simți?” – de multe ori, în cazul copiilor, exprimarea sentimentelor este mult mai la-ndemână prin desen, pictură sau chiar mâzgălit. Prin această metodă copilul poate reuși să dea o formă trăirilor și chiar cauzei anxietății.
  • „Dacă ceea ce simți tu ar fi un monstru, cum ar arăta?” – copiilor le este destul de greu să vorbească despre lucruri abstracte, așa cum sunt și sentimentele, stările. Totuși, dacă reușiți să dați chip anxietății, atunci vă va fi mult mai ușor să o țineți în frâu și chiar să o eliminați.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut