Copilul care nu se comportă bine

Neascultarea copiilor față de solicitările părinților este deja un gest reflex la aceștia. Și această situație durează destul de mult, odată cu creșterea și dezvoltarea acestora. De ce nu ascultă copiii și nu se comportă bine, vedem în informațiile ce urmează!

Majoritatea copiilor nu își ascultă părinții. Le trebuie mulți ani pentru a cunoaște regulile și pentru a le urma sistematic.

Copilul nu se comportă bine dintr-un anumit număr de motive:

  • Încearcă probabil să devină autonom: acest lucru este deja frecvent în jurul vârstei de 2 ani și se accentuează pe durata întregii creșteri.
  • Copilul are probabil teamă de ceea ce îi cereți sau se simte depășit de unele cazuri. Pentru a preveni diferențele de comportament, poate fi utilă pregătirea copilului pentru noile situații, cum ar fi o vizită la un prieten sau o ieșire într-un mediu nou. Comportamentul său poate fi ranchiunos dacă simte că nu are nici un cuvânt de spus. Copiii apreciază să li se ceară părerea atunci când acest lucru este posibil.
  • Nu este probabil atât de mare pentru a rezista tentației și pentru a se supune regulilor. Copiii mici dovedesc uneori dificultăți în a-și controla comportamentul; învățarea lor și respectarea regulilor se face prin încercări și greșeli.
  • Copilul are probabil idei preconcepute. Este o trăsătură de caracter pe care o va favoriza la vârsta adultă, mai ales dacă învățați amândoi să nu lăsați voința sa puternică să vă afecteze modul în care vă înțelegeți. Dacă copilul este foarte determinat, trebuie să dați dovadă de multă răbdare și de o mare forță pentru a avea un cuvânt de spus. Veți avea probabil nevoie de alte persoane – cum ar fi bunicii sau alți apropiați – să vă susțină și să vă dea o mână de ajutor pentru a putea face față situației.

Toți copiii au nevoie să se simtă înțeleși, fie că sunt sau nu ascultători. Simt nevoia să știe că ceilalți și voi dați importanță părerilor lor și ideilor lor, cu privire la schimbarea unei situații. Încurajați copilul să vă spună ce fel de comportament îi convine într-un anumit context. Chiar dacă nu îi aprobați întotdeauna punctele de vedere sau dacă nu sunteți de acord cu el, are nevoie să știe că îl respectați. Dacă simte acest lucru, va fi probabil mai înclinat să facă ceea ce îi cereți.

[shareaholic app="share_buttons" id="26044356"]

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut