Dezvoltarea copilului în jurul vârstei de 8 ani

Copilul este în plină dezvoltare. La 8 ani, acesta anticipează cu bucurie evenimentele precum aniversarea sa sau vacanțele. Este uneori visător, iar alteori se poate arăta foarte timid.

Învățarea regulilor sociale

Înțelege, de altfel, regulile sociale și își cunoaște locul în cadrul unui grup. De asemenea, este fericit să își ofere ajutorul atât copiilor cât și adulților. Este mult mai responsabil. Îi puteți da unele sarcini de făcut în casă, cum ar fi să așeze masa, să dea cu mătura, să golească mașina de spălat vase, să așeze hainele.

Copilul are probabil acum un prieten bun. Se poate arăta influențabil, atât pozitiv, cât și negativ. Totodată, se poate simți vinovat dacă e conștient că a greșit. Știe dacă un gest este acceptabil sau nu și face diferența între ceea ce este corect și ceea ce nu este corect.

Învățarea umorului

Înțelegerea limbii române se ameliorează. Înțelege că 2 cuvinte se pot pronunța la fel, dar să se scriu diferit și îi place să facă jocuri de cuvinte, bazându-se pe cunoștințe. Atunci când citește o carte, îi place să ghicească continuarea poveștii. Îi place să spună glume. Copilul de 8 ani își planifică în minte ceea ce vrea să creeze. Are capacitatea de a urma un plan sau instrucțiuni. Iată că de acum înainte poate face mici numere de magie.

Degete agile

Din punct de vedere motoriu, este acum mult mai abil. De exemplu, poate desena personaje de profil și e capabil să realizeze animale în origami. Știe să folosească un capsator, un ciocan sau ace pentru cusut. Știe să jongleze cu obiectele.

Echilibrul său se ameliorează. Copilul de 8 ani începe să dobândească competențe mai dificile, cum ar fi să arunce cât mai departe. Evaluează mai bine viteza obiectelor, dar nu încă și orientarea acestora. Poate acum practica o mai mare varietate de activități sportive, precum gimnastica, cățăratul și dansul.

Amintiți-vă că fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare. Informațiile din acest articol au caracter general. Dacă dezvoltarea copilului vă preocupă, cel mai bine consultați medicul.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut