Draga mea, dar noi când mai facem sex?

Entuziasm, ușoară buimăceală, lacrimi de bucurie și recunoștință sunt de cele mai multe ori manifestările lui atunci când ea îl anunță că va fi tătic. Sunt cazurile fericite și cele mai numeroase.

Acele două liniuțe ale testului provoacă o stare asemănătoare cu euforia primelor săptămâni de dragoste dintre cei doi, păstrate acum în clasorul amintirilor dragi, alături de pozele de nuntă. Deja se gândesc ce minunate vor fi fotografiile de la botez!

Cam cât durează tot acest entuziasm? Uneori până la prima vizită la medic, unde e posibil ca, din păcate, să li se spună că e o sarcină cu risc și ar trebui să fie “cuminți” o vreme. Dacă totul e bine și nu există restricții în ceea ce privește viața sexuală, perioada de entuziasm se mai păstrează o vreme… pentru că totul e încă perfect.

Din păcate, majoritatea bărbaților devin vulnerabili la a-și înșela partenera fix în această perioadă, respectiv ultimile luni de sarcină, sau lunile de după nașterea copilului sau în perioada în care copilul e mic.

Toată lumea e acum cu ochii pe ea! Ei, viitoarei mame îi este cel mai greu – ea e expusă unui posibil avort spontan dacă nu are grijă, ea trebuie să facă milioane de analize și ecografii, ea are o mulțime de vise despre ce i s-ar putea întâmpla copilului, ea se îngrașă și se umflă (și trebuie să fie mereu atentă la ce mănâncă și ce bea), ea trebuie să nască (oare ce să aleagă – naștere normală sau cezariană?), ea trebuie să suporte durerea contracțiilor, travaliul sau epidurala, ea trebuie să alăpteze, să se mulgă, să se trezească nopțile mai des sau să nu mai doarmă deloc… Ea, ea, ea și iarăși ea!

Și el? El unde este? A dispărut din peisaj? Binențeles că nu, dar cam așa se simte. Dacă ei îi este greu, în mod sigur și lui îi este greu, dar nu prea îl mai ia nimeni în seamă. De fapt, nici nu prea are curajul să deschidă gura și să se plângă când se întâmplă atâtea în jurul lui. Și iată cum dintr-o dată devine atât de vulnerabil… atât de vulnerabil la orice altă persoană și mai ales femeie care-l bagă în seamă și-l mângâie pe creștet și îl compătimește pentru orice.

Nu le caut scuze, doar explic care cred că este mecanismul… Din păcate, asta dovedește că sunt slabi. Dar, cine e perfect?

Din fericire sunt și mulți care rezistă tentației de a fi slabi și de a “profita” de perioadele dificile. Se încăpățânează să-și iubească femeia și să sufere cu ea acolo, pe baricade și da, să nu facă sex, dacă asta e situația. Se rezolvă cumva.

Dar, eu nu cred că ceilalți nu le iubesc pe mamele viitorilor lor copii… cred doar că acolo unde se întâmplă treaba asta cu înșelatul, pe motive de nebăgare în seamă în aceste perioade, este vorba de lipsă de comunicare între cei doi.

Ea e mult prea acaparată de ceea ce se întâmplă în interiorul ei, el nu are curaj să-i spună că mai e și el pe acolo… Dar e acolo și trebuie să facă și el prezența la medic și să înțeleagă că ea nu-l refuză pentru că nu-l mai iubește ci din motive medicale, de hormoni, de durere locală după naștere etc. Și trebuie căutate soluții împreună cu specialistul, și în doi. Comunicare, negociere, pentru că lucrurile vor reveni la normal.

A fi zi de zi cu cineva e testul pentru dragoste, a fi și a reuși să rămâi acolo când e cu adevărat greu e testul de dragoste pentru o viață.

Sexul e doar o parte a vieții în doi. O parte foarte importantă, dar diferită de la un cuplu la altul. Și ca în orice, și această “bucată de viață” în doi va avea urcușuri și coborâșuri. Cum faci dragoste când ești în vacanță, nu faci când ești băgat până peste cap în proiecte legate de job. Cum faci dragoste când bei un pahar cu vin, nu faci când bei doar unul cu apă… Așa e și cu copiii. Altfel făceai dragoste când nu-i aveai și altfel când trebuie să vină pe lume, sau când sunt mici și voi doi mult prea obosiți. Dar nu vrei să vezi ce dulce e sexul făcut când copilul e plecat în vizită la bunici? S-ar putea să ajungi iar să fii entuziasmat, ușor buimăcit și cu lacrimi de bucurie în ochi…

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut