Fetiță sau băiețel? Mituri despre cum poți depista acest lucru

După ce s-a confirmat sarcina, părinții reacționează diferit la această mare veste care le va schimba viața. Unii dintre părinți abia așteaptă prima ecografie care să le dezvăluie sexul bebelușului. Cauzele acestei decizii pot fi diverse. În funcție de vestea primită alegem în ce culoare să vopsim camera copilului, ce hăinuțe și ce jucării să cumpărăm și nu în ultimul rând la ce nume să ne gândim.

Dacă unii dintre părinți decid să urmeze această variantă, la polul opus se află părinții care preferă să nu afle sexul bebelușului până în momentul nașterii. Indiferent de categoria în care vă încadrați, cu siguranță ați auzit că există tot felul de „semne” care anticipează  sexul viitorul tău copil, încă din primele 3 luni de sarcină.

Cât de adevărate sunt aceste mituri, doar experiența ne poate confirma. Astfel, dacă sunteți nerăbdători să intuiți sexul bebelușului, iată câteva dintre cele mai cunoscute mituri conform cărora puteți depista sexul copilului încă din primul trimestru al sarcinii.

Cele mai întâlnite mituri despre sexul bebelușului

  1. Forma burții. Dacă burtica ta este țuguiată, dar corpul nu prezintă modificări majore atunci când este privit din spate, atunci se spune că vei avea un băiețel. Dacă burtica este rotundă, poziționată mai sus, iar tu începi să te îngrași, atunci vei aduce pe lume o fetiță. Deși personal cunosc numeroase mămici la care acest mit s-a adeverit, se pare că nu este o regulă. Ceea ce generează de fapt aceste modificări corporale sunt tonusul muscular și poziția bebelușului. Aceste caracteristici împreună cu forma corpului tău și modul în care funcționează propriul organism sunt cele care ghidează forma pe care burtica ta o va avea în timpul sarcinii.
  2. Ritmul cardiac al fătului prezice sexul copilului. Astfel, dacă ritmul cardiac al fătului este de 140 bătăi pe minut (bpm), atunci vei avea un băiețel. Dacă ritmul cardiac depășește 160 de bătăi pe minut, atunci cel mai probabil bebelușul tău este o fetiță. Potrivit cu newscientist.com, într-un studiu realizat, cercetătorii au folosit ultrasunete pentru a măsura ritmul cardiac la 477 de fetuși, înainte de a 14-a săptămână de sarcină. Rezultatele au arătat că frecvența cardiacă medie a fost de 151, 7 bătăi pe minut, în cazul fetelor, și de 154, 9 bătăi pe minut, în cazul băieților. După cum observăm diferența nu este una semnificativă pentru a putea fi luată în calcul. Singura deosebire este înregistrată în timpul travaliului când bebelușii de sex feminin par să aibă un ritm cardiac mai alert, însă cauza este necunoscută.
  3. Poftele din timpul sarcinii. În general, dacă ești pofticioasă și dai fuga la frigider de mai multe ori pe zi, se spune că vei avea un băiat. În această situație, și studiile au arătat că femeile însărcinate cu băieți, au tendința de a mânca mai mult decât mămicile care așteaptă o fetiță. Aceasta ar fi și explicația pentru care băieții cântăresc în general mai mult decât fetițele, la naștere. Totuși, asta nu exclude varianta că există șanse să fii la fel de pofticioasă și dacă aștepți o fetiță. Tot legat de mâncare, există mitul conform căruia femeile care poftesc la dulciuri așteaptă o fetiță, în timp ce acelea care râvnesc după ceva sărat și/sau acru, vor fi mame de băieți.
  4. Stările din primele luni de sarcină. În acest sens, se spune că dacă greața persistă pe tot parcursul zilei, vei avea o fetiță. Dacă aceasta apare doar dimineața sau nu există, cel mai probabil vei avea un băiețel. În privința acestui mit, un sâmbure de adevăr există. Studiile au descoperit că femeile însărcinate care prezintă forme severe de greață sunt mai predispuse să dea naștere unei fetițe. Acest lucru se datorează faptului că nivelul hormonului de sarcină hCG care declanșează boala de dimineață, este mai crescut la femeile al căror făt este de sex feminin. Dar, din nou, aceasta nu e o regulă. Aceleași stări proaste și grețuri le poți avea și dacă urmează să dai naștere unui băiat.
  5. Calendarul chinezesc. Această metodă se bazează pe aflarea sexului copilului în funcție de vârsta mamei, data la care a rămas însărcinată și luna conceperii. Potrivit webmd.com, studiile unor cercetători canadieni pe această temă au demonstrat că metoda calendarului chinezesc nu prezintă o acuratețe mai mare decât dacă ai alege la întâmplare unul dintre cele două sexe. Astfel, șansele de adevăr sunt fifty-fifty.

Alte mituri conform cărora poți specula sexul copilului

  • Dacă presari puțină sare în părul unei gravide, fără ca aceasta să știe, și își duce mâna la gură, atunci va avea o fată. Dacă își duce mâna la nas, bebelușul va fi băiat.
  • Dacă sânul drept al unei femei însărcinate este mai mare decât cel stâng, atunci aceasta va avea un băiat, dacă este invers, atunci femeia va da naștere unei fetițe.
  • Dacă urina ta este galben aprins, atunci vei avea un băiat. Dacă aceasta este galben-pal, atuncei vei da naștere unei fetițe.
  • Dacă soțul tău ia în greutate pe perioada sarcinii, atunci veți fi părinții unui băiețel.
  • Dacă mănânci un cățel de usturoi în timpul sarcinii, fără să miroși după a usturoi, se spune că vei avea o fetiță.

După cum vedeți, metodele de aflare a sexului bebelușului sunt diverse, însă acestea continuă să rămână la stadiul de mit. Totuși, asta nu înseamnă că ele nu se pot adeveri. Așadar, voi ce mituri ați demontat? Și ce alte metode „din bătrâni” de aflare a sexului bebelușului mai cunoașteți?

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut