Greșeli comune pe care părinții le fac în educarea copiilor

Fiecare părinte își dorește să-și educe copilul apelând la cele mai eficiente și adecvate metode, însă, câteodată, fără să ne dăm seama, facem unele greșeli în procesul de educare al copiilor.

Și deja nu mă mai refer la violența fizică, pentru că vreau să cred că aceasta e deja istorie. Mă refer la alte greșeli pe care le facem neintenționat, fără să fim de fapt conștienți de efectele negative ale acestora. Desigur că vrând, nevrând, un comportament greșit al părinților se va răsfrânge asupra copiilor. Din acest motiv consider că părinții trebuie să fie cât mai atenți și să încerce să-și modeleze faptele, atitudinea, comportamentul în funcție de nevoile copilului, de problemele pe care le descoperă în educarea acestora.

Ce greșeli fac părinții în procesul de educare?

Una dintre cele mai comune greșeli pe care părinții le fac, este să țipe la copii. Se-ntâmplă ca uneori copiii să ajungă să-și scoată părinții din pepeni. Iar acest lucru clar duce la un comportament inadecvat din partea adulților, aceștia ajungând adesea să ia decizii de moment, nu tocmai inspirate. O astfel de decizie este țipatul, însă acesta nu are niciun efect, niciun rol în educarea copilului, așa că recomandat ar fi să renunți la el cât mai curând posibil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut