Mamă sănătoasă, copii fericiți!

Copiii sunt cele mai importante persoane din viața noastră, dar, uneori, ne concentrăm atât de tare pe ce le trebuie lor, încât uităm să avem grijă noi. Pentru că nu trebuie să mai omitem acest aspect, îți vom dezvălui câteva moduri prin care ne putem îngriji de sănătatea noastră.

Meseria de mamă, este, fără îndoială, plină de satisfacții. Mamele, din grijă exagerată pentru copii devin supereroi, uitând că, la rândul lor, au nevoie de un timp al lor pentru a-și reîncărca bateriile. A avea grijă de propria persoană ar trebui să fie prioritatea principală a mamelor. Ele au nevoie să fie puternice fizic și mental pentru a le putea oferi ce e mai bun copiilor lor. Mamele reprezintă modele importante care ar trebui să demonstreze comportamente sănătoase.

Iată principalele 5 modalități prin care mamele se pot îngriji de ele-însele:

  1. Sănătatea fizică – Pentru un fizic sănătos este necesar să mâncăm bine, să facem sport și bineînțeles, să dormim suficient. Un examen medical anual este obligatoriu. Nu ar trebui neglijate problemele indiferent de cât de neînsemnate ar părea, spre exemplu, o programare la dentist.
  2. Sănătatea mentală – Petrecerea de timp departe de copii pentru a ne încărca bateriile, pentru a ne recrea, a ne revitaliza ar trebui luat în calcul de orice mămică. Sentimentul de culpabilitate nu ar trebui să existe, sănătatea mentală fiind un element esențial pentru formula de succes a unei mame fericite și a unei case fericite.
  3. O atitudine sănătoasă – Perfecțiunea este inamicul progresului și a unei mame fericite și sănătoase. Trebuie să știm să recunoaștem când destul este destul. De exemplu, decât să pierdem timpul și nopțile pentru a realiza prăjituri pentru târgul de dulciuri de la școală a copilului, putem lăsa asta în baza experților cofetari.
  4. Parteneriat solid – Investirea de timp în relația cu partenerul de viață prin petrecerea de momente doar voi doi, fără prezența copiilor. Te va ajuta să fii un părinte mai eficient în viața de zi cu zi. Nu uitați, o viață sexuală înfloritoare este un remediu excelent contra stresului și este și amuzant!
  5. Centre de interes exterioare – Diversitatea reprezintă condimentul vieții. Înscrierea într-un club de lectură, urmarea unui curs la o universitate locală, sau chiar scrierea unei cărți, a unor poezii, sau chiar simplul scris într-un jurnal. Investirea de timp în ceva ce vă face plăcere nu poate decât să vă transforme într-o persoană mai echilibrată.

Amintiți-vă: o mamă sănătoasă reprezintă un copil sănătos și fericit! Totul stă în voi! Fiți prioritatea voastră numărul 1!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut