Sfaturi utile pentru perioada de sarcină

Sarcina este un prilej de bucurie pentru orice femeie. Să afli că urmează să dai naștere un pui de om care va depinde în întregime de tine este cu siguranță unul dinte cele mai plăcute sentimente pentru o femeie.

Odată cu primirea acestei vești, femeile trebuie să fie extrem de atente și grijulii, întrucât de sănătatea lor și mediul în care acestea se perindă depinde și dezvoltarea sănătoasă a fătului. În acest sens, îți prezentăm câteva aspecte de care să ții cont atunci când ești însărcinată.

Recomandări pentru femei în perioada de sarcină

  • Greutatea dinaintea sarcinii influențează dezvoltarea fătului. Obezitatea maternă crește riscul femeii de a dezvolta diabet gestațional sau de a intra în travaliu prematur, precum și riscul obezității și a diabetului la copil. Tot privind acest subiect, unele studii au asociat greutatea dinaintea sarcinii a unei femei cu riscul copilului de a avea astm. În acest sens, un studiu recent a arătat că 12% dintre 1100 de copii născuți de mame care suferă de obezitate, au avut probleme de respirație în jurul vârstei de 14 luni. Acest procent este unul destul de mare dacă luăm în considerare că mai puțin de 4% din același număr de copii au contactat această afecțiune atunci când mamele lor au avut o greutate normală.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut