Somnul greu la copii. Aspecte de evitat.

Somnul este prețios. Un copil odihnit este un copil fericit și plin de energie. Dar ce se întâmplă când somnul nu este chiar floare la ureche și încercarea de a adormi ne dă o groază de bătăi de cap?

Ora de somn este fără îndoială un moment dificil pentru mulți părinți: crize de plâns sau de nervi, ture de alergat fără oprire prin casă dus-întors fără a răspunde la cerințe… astfel de lucruri pot transforma rapid seara într-un veritabil coșmar. Pentru a evita ca situația să se agraveze, vă prezentăm mai jos 4 lucruri pe care ar trebui să le evitați atunci când aveți un copil cu probleme de somn.

  1. Camera (sau patul) copilului nu este un loc de pedeapsă.

Părinții au adesea tendința de a-și trimite copiii în camera lor atunci când fac câte o prostioară. Ei bine, aceasta este o mare greșeală! Camera copilului nu ar trebui să îî inspire acestuia sentimentul de pedeapsă, ci, din contră, ar trebui să reprezinte locul său de relaxare, de liniște și de joacă.

  1. Medicamentele nu sunt o soluție.

Internetul substituie de cele mai multe ori medicul. Părinții, din disperare, apelează la sfaturile altor părinți trecuți prin situații similare cu copiii lor, însă acestea nu sunt tot timpul cea mai bună soluție. Același lucru se întâmplă și când auzi din surse nespecializate că medicamentele pot fi o soluție. Dar nu, medicamentele nu ar trebui să existe în acest context! Epuizați sau ajunși la capătul puterilor, copiii au nevoie mai mult de prezența și atenția părintelui decât de un somnifer.

  1. Tehnica statului toată ziua afară

Adesea, părinții au tendința de a gândi că statul afară îl obosește pe copil, iar, odată întors acasă, va dormi neîntors. Însă, spre surprinderea lor, vor observa contrariul. De ce? Atunci când copilul este prea obosit, acesta este adesea prea activ, prea excitat și își va găsi cu greu somnul.

  1. Încheiem ziua armonios, nu în tipete.

Cum se lasă seara, unii părinți intră deja într-o stare de nervi și angoasă știind cum va decurge ritualul de somn. Este important să vă păstrați calmul, pentru a nu sfârși ziua într-o notă negativă. Copilul va dormi mai bine cu o mângâiere decât cu un reproș.

După cum puteți observa, problema somnului poate fi într-adevăr o bătaie de cap pentru mulți părinți. Totuși, cu ceva răbdare și cu strategiile potrivite, poți transforma acest obicei într-unul plăcut și pentru copil. Dacă observe că nici măcar una dintre strategii nu funcționează, nu ezita să te adresezi medicului specialist.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut