Sportul și beneficiile practicării acestuia de către copii

Sportul este extrem de important în dezvoltarea armonioasă a oricărui copil. Cred că orice părinte știe asta, însă știți vorba aia „teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. Cam așa stau lucrurile și când vine vorba de sport.

Cu toți știm importanța și beneficiile sale, însă când vine vorba de practicarea sa, greu ne urnim din loc. Desigur că dacă ținem cont de atracțiile pe care le avem în prezent – tabletă, telefon, calculator, internet – e destul de greu să rezistăm acestor tentații și să le refuzăm în favoarea sportului.

Totuși, în calitate de adulți responsabili, trebuie să reușim acest lucru, măcar pentru copiii noștri, dacă nu pentru noi. În acest sens, propun să trecem în revistă beneficiile pe care le are sportul în dezvoltarea copiilor.

Beneficiile sportului asupra copiilor

Primul beneficiu, de care suntem cu toții conștienți, este că sportul favorizează dezvoltarea fizică a copiilor, îmbunătățind starea de sănătate a acestora. Astfel, copiii care practică sport au oase și mușchi mai puternici. Totodată, sportul este cea mai bună metodă prin care o persoană are control asupra greutății sale. În acest sens, numeroase studii au demonstrat că sportul este cea mai bună armă în lupta împotriva obezității. Un alt beneficiu al activităților sportive este că acestea îmbunătățesc rezistența cardiovasculară. Tot prin sport, persoanele de orice vârstă au o capacitate mai mare de a se relaxa fizic, prin evitarea complicațiilor tensiunii musculare cronice (cum ar fi dureri de cap sau dureri de spate). Și tot practicanții de sport sunt cei care au parte de cel mai bun somn.

Sportul îmbunătățește abilitățile sociale ale copiilor. Practicând activități sportive, copiii vor învăța să interacționeze cu copii de vârsta lor, dar și cu alte persoane mai în vârstă, precum antrenorul. Totodată, copiii își vor dezvolta abilități de leadership, de cooperare și de comunicare, acestea fiindu-le de folos atât la școală, cât și pe viitor, șlefuindu-le propria personalitate.

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut