Viața cu gemeni

Nu unul, ci doi! Doi îngerași! Cum e viața cu gemeni, vă invităm să descoperim împreună.

A avea gemeni este cu adevărat o provocare! Încă de la nașterea lor, totul se învârte în jurul nevoilor lor fizice de nou-născuți și totul trebuie făcut la dublu! Biberoane, schimbări de scutece, igienă corporală…Mai mult, chiar dacă gemenii se aseamănă fizic, aceștia diferă ca personalitate și ca orar de activitate.

Înainte de a ne ușura organizarea și rutina, ar fi poate util să scriem într-un carnet, orarele de masă și cele de somn. Pentru prima dată, puteți chiar nota numărul de scaune și de pipi făcute de către fiecare bebeluș, pentru a putea cunoaște obiceiurile de eliminare a fiecăruia. Prin acest procedeu puteți urmări mai ușor evoluția lor și chiar de a da repere anumitor persoane care vin să vă ajute.

Alăptarea gemenilor

Alăptarea maternă a gemenilor este posibilă și foarte benefică.

  • O mamă produce în mod natural mai mult lapte cu cât alăptează mai mult bebelușul;
  • Cum 50% dintre gemeni sunt născuți prematur (născuți înainte de 37 de săptămâni), laptele matern constituie prima alegere pentru aceștia. Acesta conține anticorpi și protejează bebelușul contra infecțiilor.

Puteți alege să alăptați bebelușii în același timp (în tandem), sau unul după celălalt. Alăptatul gemenilor este o muncă de echipă: în timp ce voi alăptați unul dintre bebeluși, o altă persoană, adesea tatăl, îl schimbă pe celălalt și îl ajută să eructeze.

A cere ajutorul

Încet-încet se va instala rutina. Aveți cu siguranță nevoie de puțină odihnă și intimitate. Este foarte important să vă acordați timp pentru voi și pentru cuplu. Nu ezitați să cereți ajutor celorlaltor membri ai familiei sau prietenilor. Unii vă vor întreba despre idei de cadouri. Le puteți recomanda să vă aducă anumite mâncăruri, puțin timp de supraveghere a celui mic sau un mic menaj al casei.

Există anumite centre care oferă ajutor părinților de gemeni. De asemenea, a fost creat un serviciu dedicat părinților ce au nevoie de un sfat medical profesionist pentru sănătatea copiilor lor. Call centrul pediatric PEDITEL 1791este apelabil prin formarea numărului scurt 1791, un număr cu tarif standard, fără suprataxă, la care răspunde un medic specialist. Medicul PEDITEL 1791 este pregătit să vă răspundă la întrebările legate de sănătatea copilului dumneavoastră, non stop. Serviciul este o premieră în România. Inițiat și implementat de Fundația Părinți din România.

Gemeni identici și gemeni fraterni

Gemenii identici sunt rezultatul fecundării unui singur ovul de către un spermatozoid. Ovulul de divide odată ce s-a terminat fecundația. Bagajul genetic al celor doi copii este, așadar, identic – fie 2 băieței, fie 2 fetițe identice. Aceștia sunt gemenii homozigoti.

Gemenii fraterni sau „falșii” gemeni sunt rezultatul aceleiași sarcini, însă în acest caz 2 ovule sunt fecundate, fiecare de către un spermatozoid. Acești copii au aceleași diferențe asemeni oricărui alt frate sau soră. Spunem că aceștia sunt gemeni heterozigoți.

A avea un copil este cu adevărat o mare fericire și o binecuvântare. Când Dumnezeu te binecuvântează cu 2 copii, fericirea este la dublu. Este cu adevărat greu, dar satisfacțiile sunt nemăsurate. Bucurați-vă că ați fost aleși să vegheați doi îngerași!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut