7 Adevăruri care te vor ajuta să construiești o căsnicie lungă și fericită

Ce face o căsnicie să dureze? Atunci când un cuplu se află la început de drum, iar partenerii sunt cufundați în iubire, este normal ca aceștia să creadă că iubirea și pasiunea sexuală sunt ingredientele cheie pentru o căsnicie de succes.

Totuși, odată cu trecerea timpului, îți dai seama că o căsnicie reușită înseamnă mult mai mult decât atât. Cea mai bună modalitate să ai o căsnicie reușită, este să înțelegi care sunt secretele care stau în spatele unui mariaj de lungă durată.

Iată 7 adevăruri care te ajută să transformi căsnicia într-una durabilă!

  • Acceptă că există suișuri și coborâșuri.

Căsătoriile de lungă durată trec prin diferite faze: uneori lucrurile merg ca pe roate, alteori există pase mai proaste. Este nerealist să crezi că, într-o căsnicie, te vei simți întotdeauna conectat cu partenerul și fericit.

  • Menține un echilibru în timpul perioadelor mai grele.

Chiar dacă există un dezacord, un conflict între tine și partener, este important să rămâneți respectuoși unul cu celălalt, să continuați să comunicați pentru a menține conectarea și să nu vă amenințați niciodată reciproc cu intentarea divorțului. Scopul este să surmontați aceste obstacole și să fiți conștienți că într-o oarecare perioadă de timp, lucrurile vor reveni la normal.

  • Căsnicia este dinamică și adaptabilă.

Oamenii cresc, se schimbă și evoluează, circumstanțele se modifică și, în consecință, o căsătorie durează atunci când oamenii sunt flexibili și găsesc modalități de a se adapta la situații noi. Nevoia de o relație care să rămână neschimbată timp de mai bine de 20 de ani, afectează căsnicia în sine, transformând-o în ceva plictisitor și sufocant. Este important să percepeți schimbarea ca pe o oportunitate, nu ca pe o amenințare.

  • Adu în relație cea mai bună versiune a ta.

Dacă rămâi concentrat pe propria creștere personală, vei fi mai mult împlinit ca persoană și mai interesant și mai fericit ca partener. De asemenea, în acest mod, va exista mai puțină presiune pe relație și pe partener de a-ți oferi un seniment de împlinire.

  • Nici viața sexuală nu va avea o intensitate constantă.

Dorința ta sexuală se schimbă odată cu sănătatea fizică, cu stările emoționale și cu sentimentele de conexiune cu propriul partener. Astfel, într-o căsnicie, există perioade în care sexul va fi regulat și satisfăcător, însă vor fi și etape în care viața sexuală nu va constitui punctul central al relației, sau, atât tu, cât și partenerul, nu veți fi satisfăcuți de conexiunea sexuală dintre voi.

  • Comunicarea este cheia.

Ca în orice gen de relație, și în mariaj comunicarea joacă un rol definitoriu. Astfel, cuplurile trebuie să fie capabile să-și împartă reciproc sentimentele, dorințele, temerile sau nemulțumirile. Indiferent de ce te macină și oricât de greu ți-ar fi să vorbești despre un subiect cu partenerul, este important să găsești o metodă prin care să reușești să faci asta.

  • Compromisurile sunt importante.

Atât tu, cât și partenerul trebuie să fiți conștienți că este imposibil ca tot timpul să se urmeze propria cale, metodă, soluție. Trebuie să fiți capabili să faceți loc reciproc și nevoilor celuilalt și să găsiți o cale de mijloc, tot atât de des cum sunteți dispuși pentru a vă satisface propriile nevoi.

Căsătoria poate că reprezintă încheierea fazei de dating a unei relații, însă este punctul de plecare pentru ca un cuplu să învețe cum să construiască împreună o viață lungă și fericită. Cu cât mai realistă este viziunea ta asupra căsătoriei, cu atât șansele de a avea o căsnicie de succes sunt mai crescute.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut