7 metode ușoare de detoxifiere a organismului

Procesul de detoxifiere se referă la decizia unor persoane de a face anumite modificări care vizează stilul de viață, cu scopul de a elimina toxinele din organism.

Toxinele se referă la orice substanță care este toxică sau provoacă efecte negative asupra organismului. Printre acestea se numără toate metalele, substanțe chimice, poluanți, ingredientele alimentare artificiale, pesticide și otrăvuri care dăunează propriului corp.

Privind procesul de detoxifiere, modificările presupuse de acesta pot fi permanente (vizând schimbarea stilului de viață) sau temporare (se referă la anumite cure de detoxifiere).

Dacă ți-ai dat seama că este momentul să faci o schimbare și să acorzi mai multă atenție sănătății tale și propriului organism, în cele ce urmează vom descoperi care sunt prinicpalele metode la care putem apela în acest sens.

Metode simple de detoxifiere a organismului

  1. Evitați alimentele dăunătoare! Primul lucru pe care îl puteți face pentru a sprijini procesul de detoxifiere a organismului este să reduceți toxinele din corp. Astfel, este recomandat să renunțați la produsele de tip fast-food și alte mâncăruri procesate și, în schimb, optați pentru o cantitate sporită de fructe și legume, de preferat organice. Produsele modificate genetic și alimentele cu pesticide prezintă toxine dăunătoare, deloc agreate în procesul de detoxifiere.
  2. Meditați și faceți mișcare! În acest mod vă veți menține corpul sănătos. Sportul te ajută să transpiri, iar transpirația, la rândul său, stimulează eliberarea toxinelor prin piele. Potrivit globalhealingcenter.com, studiile desfășurate în acest sens au descoperit urme de arseniu, cadmiu, plumb și mercur în sudoare. Meditația, la rândul său, este ideală pentru reducerea stresului și limpezirea gândurilor.
  3. Consumați alimentele potrivite! Procesul de detoxifiere nu are de-a face decât cu alimentele care trebuie evitate, ci și cu acelea care trebuie consumate. Astfel, există numeroase alimente care stimulează procesul de detoxifiere, printre acestea numărându-se usturoiul, lămâia, brocoli, varza sau legumele crude. În cazul în care doriți să puneți în aplicare nu doar aceste metode generale, ci și cure specifice de detoxifiere, vă recomandăm să cereți sfatul medicului nutriționist.
  4. Respiră aer curat! Din păacate nu deținem controlul asupra aerului din mediu, însă putem să avem grijă la aerul pe care îl respirăm în propria locuință. Astfel, fumul de țigară, alergenii, mucegaiul și alte astfel de organisme dăunează calității aerului pe care îl respiri. Pentru a scăpa de aceste mirosuri nedorite și dăunătoare, puteți opta fie pentru un aparat de filtrare a aerului, fie pentru deținerea de plante în locuință. Acestea din urmă au de asemenea capacitatea de a filtra aerul și de a elimina toxinele.
  5. Consumă multe apă! Apa este fără doar și poate cel mai valoros instrument în procesul de detoxifiere, întrucât aceasta este necesară desfășurării funcțiilor de bază a organismului. Atenție! Ne referim la apă efectiv, nu la cafea, sucuri, etc. Cel mult, dacă consumul de apă simplă nu vă atrage, puteți adăuga în aceasta lămâie sau castravete.
  6. Consumă ceaiuri! Nu numai că ceaiul este plin de antioxidanți, dar este și un bun hidratant. Mai ales cel de plante. De asemenea, ceaiurile oferă și o oarecare stare de sațietate, ceea ce înseamnă că scade riscul de a mânca prea mult sau de a consuma alimente nepotrivite. Totodată, aveți în vedere și faptul că cofeina din ceai este mai sănătoasă decât cea din cafea, fiind mai blândă cu organismul.
  7. Exfoliază-ți pielea! Perierea pielii și masajele oleaginoase sunt ideale pentru exfolierea toxinelor din piele și reîmprospătarea circulației.

Pune în aplicare aceste metode și obiceiuri simple și cu siguranță efectele benefice asupra organismului tău nu vor înceta să apară.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut