Activități bune de desfășurat în vacanța de Paște

Vacanța de Paște e în toi, așa că a venit momentul să vă bucurați de diferite activități împreună cu copiii. Descoperă o varietate de activități atât indoor, cât și în aer liber, gata să vă stârnească interesul și amuzamentul, indiferent de vârstă.

Activități bune de desfășurat în vacanța de Paște!

  1. Pictura pe ou

Pentru asta aveți nevoie de ouă fierte tari și acuarele. Permiteți copiilor să se implice în decorarea ouălor de Paște și dați-le ocazia să creeze adevărate opere de artă. Activitatea este una simplă, ușor de făcut, fără să necesite abilități extraordinare. Singurul lucru pe care cei mici trebuie să-l facă, este să dea frâu liber imaginației, iar apoi vor rămâne ocupați ore bune în această activitate de sezon!

  1. Gătitul

Când sunt mici, toți copiii adoră să petreacă timp în bucutărie și să joace rolul bucătarului. Știm că este posibil să fiți prinși în vâltoarea pregătirilor de Paște, însă încercați să găsiți puțin timp și pentru cei mici. Oferiți-le și lor șansa să vă ajute și, de ce nu, să învețe unele lucruri interesante din tainele artei de a găti.

  1. Vânătoarea de ouă de Paște

Creați o vânătoare de ouă, în propria grădină sau locuință, pentru a vă menține copiii ocupați. Tot ce trebuie să faceți este să ascundeți mai multe ouă în grădină sau în casă și să dați startul competiției. Interesant ar fi că persoana care câștigă jocul (prin adunarea celor mai multe ouă de Paște), să se bucure și de un premiu.

Dacă doriți să participați la un eveniment ceva mai elaborat și complex, consultați calendarul KidsOut și alegeți acea vânătoare de ouă care vă face cu ochiul.

  1. Ieșiți în parc și hrăniți rățuștele

Este o bună metodă de a vă bucura de vremea frumoasă de primăvară. De asemenea, faceți și puțină mișcare și interacționați cu simpaticele viețuitoare de pe lac. A, să nu uitați pâinea!

  1. Optați pentru o sesiune de grădinărit

Este un timp prielnic să pregătiți grădina pentru vară. Permiteți copiilor să vă ajute la îndepărtarea buruienilor și la tot ceea ce presupune îngrijirea generală a grădinii. Timpul de primăvară este perfect pentru plantarea bulbilor care vor crește la timp pentru următorul anotimp. Puteți chiar să plantați niște legume pe care copiii să le mănânce. Acest lucru îi va stimula, de asemenea, să consume legume care poate până atunci nu le agreau. Că doar sunt cultivate și îngrijite de ei, nu-i așa?

  1. Vizitați o fermă locală

Mai ales dacă nu aveți bunici la țară sau aceștia nu cresc animale, este o bună metodă de a le face cunoștință copiilor cu animalele domestice. De asemenea, aceștia vor descoperi toate rânduielile dintr-o gospodărie cu animale, aferente acestei perioade a anului.

  1. Teddy bear picnic

Bucurați-vă de propriul picnic cu ursuleți de pluș și permiteți copilului și prietenilor săi să aleagă jucăriile preferate. Fie că optați pentru curtea casei sau pentru parcul din apropiere, cu siguranță cei mici vor fi încântați. Ce spuneți dacă îi implicați și în alegerea mâncării? Sigur se vor entuziasma.

Așadar, nu ezitați să vă bucurați de aceste sugestii sau de propriile idei, poate și mai creative de atât, pentru a planifica momente cât mai distractive și memorabile. Sărbători fericite, vă dorim!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut