Activități de toamnă pentru copii și părinți

După vara călduroasă și atmosfera de vacanță specifică acesteia toamna vine ca un duș rece. Școala începe, se încheie aventura, frunzele părăsesc copacii, soarele lucrează part-time, iar frigul și ploaia pun stăpânire pe natură.

În copilărie uram toate aceste schimbări. Nu exista toamnă în care să nu mă întreb ce scop are acest anotimp urât. Însă acum constat că lucrurile nu stau chiar așa. Totul ține de perspectivă cum s-ar spune. Acum, evident că am ajuns să percep diferit lucrurile, să descopăr frumusețea ascunsă a toamnei.

Dacă nici piticul tău nu prea agreează acest anotimp, ajută-l să înțeleagă că orice lucru are și o parte frumoasă. Surpinde-l cu activități inedite prin care să descoperiți frumusețea toamnei.

Activități de toamnă

Nu am cum să nu-ți recomand o plimbare în natură. Diversitatea de nuanțe de galben și arămiu formează un tablou viu cu adevărat magnific care merită admirat, indiferent de vârstă. Nu rata nici o „tăvăleală” pe covorul colorat de frunze. Dacă aveți și un binoclu în dotare este momentul perfect să urmăriți păsările de pe cer.

Ba mai mult, propune-i celui mic să colectați frunze împreună pe care să le luați acasă și să formați propriul colaj. Sau puteți înșira frunzele astfel încât să obțineți o ghirlandă sau o coroniță. Dacă decizi să faci asta, să fii atentă ca frunzele colecționate să nu fie exagerat de uscate, pentru că e posibil să se rupă atunci când le înțepi.

Frunzele pe care le adunați sunt ideale și dacă vrei să construiești o mască de sezon. Decupează o bucată de carton în ce formă dorești, prinde-o cu elastic, după care lipește frunzele pe aceasta. Masca este ideală dacă piticul tău participă la vreun carnaval sau alt eveniment care necesită deghizare.

Toamna este ideală și pentru vânat „comori de sezon”. Echipați-vă cu un rucsac sau o cutiuță în care să strângeți conuri de pin sau castane.  Odată ajunși acasă, puteți să pictați împreună conurile de pin pentru a le transforma într-o piesă de decor personalizată și cu valoare sentimentală.

Dacă dispui de curte și te ocupi cu plantatul florilor pentru primăvară, nu ezita să-ți rogi și copilul să te ajute. Pe lângă timpul petrecut împreună, îi vei oferi celui mic o lecție inedită despre plante și modul de viață a acestora.

După cum observăm, toamna nu vine doar cu lucruri urâte, precum vremea mohorâtă și ploile dese și reci. Toamna ne oferă o altă față a naturii cu peisaje unice și activități inedite.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut