Beneficii ale uleiului de rozmarin în frumusețe

Pe lângă efectele benefice asupra sănătății, uleiul de rozmarin are numeroase avantaje și în ritualurile de frumusețe.

Iată câteva dintre uimitoarele beneficii pe care uleiul de rozmarin le are asupra pielii și părului!

  1. Toner facial natural

Uleiul de rozmarin conține proprietățile unui astringent natural. Îți calmează pielea, o hidratează și tratează petele. Utilizând regulat acest ulei, pielea va deveni fină și radiantă în mod natural. De asemenea, uleiul de rozmarin stimulează vindecarea roșeței și a pielii iritate. Spălați-vă fața și utilizați un disc de bumbac pentru a aplica uleiul pe față. Așteptați 15-20 de minute înainte să vă spălați fața cu apă călduță, astfel încât pielea să poată absorbi substanțele nutritive ale uleiului.

  1. Luptă împotriva acneei

Murdăria și sebumul înfundă porii pielii, provocând coșuri și acnee. Studiile arată că uleiul esențial de rozmarin este un tratament eficient în acest sens. O modalitate ușoară de utilizare în acest sens este următoarea: se amestecă uleiul de rozmarin cu uleiul de ricin și se masează ușor pe față, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval, clătește fața cu apă caldă. Repetă procedeul timp de 3-4 zile pe săptămână, pentru o piele sănătoasă și un aspect impecabil.

  1. Conferă strălucire

Uleiul de rozmarin îmbunătățește circulația sângelui în celulele pielii, oferind strălucire piele într-un mod natural.

  1. Încetinește procesul de îmbătrânire

Uleiul de rozmarin este îmbogățit cu proprietăți antioxidante. Ajută la reducerea ridurilor, strângerea pielii și încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii prin promovarea activității biologice.

  1. Întărește firul de păr

Pentru a vă bucura de acest beneficiu, puteți încerca următorul mix: amestecați câteva picături de ulei esențial de rozmarin cu o lingură de ulei de ricin și două linguri de ulei de nucă de cocos, apoi aplicați-l uniform pe păr.

  1. Stimulează creșterea părului

Pe lângă capacitatea de întărire a firului de păr, uleiul de rozmarin contribuie și la creșterea acestuia. Totodată, acesta luptă și împotriva apariției firelor albe de păr.

  1. Tratează mătreața

Uleiul are proprietăți anti-fungice excelente care curăță efectiv fulgii albi și hrănește scalpul. Pentru a vă bucura de acest beneficiu, este suficient să puneți câteva picături în șamponul și balsamul utilizate. O altă veste bună e că acest ulei „tratează” firele crețe și rebele de păr.

Este recomandat să diluați uleiul de rozmarin și să îl folosiți în combinație cu un alt ulei, deoarece aplicarea acestuia direct pe piele în forma sa concentrată poate provoca dermatită.

De asemenea, ingerarea unor cantități mari de rozmarin sau de ulei de către femeile însărcinate ar putea cauza pierderea sarcinii. Prin urmare, este mai bine ca femeile însărcinate și care alăptează să o evite.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut