Beneficiile chlorellei. Chlorella în sarcină

Chlorella este o algă unicelulară extrem de mică, aceasta putând fi văzută doar la microscop. Sub această denumire este inclusă o gamă largă de specii și varietăți de alge care cresc în apele dulci din sud-estul Asiei și din Australia. Printre cele mai cunoscute și des întâlnite se numără Chlorella vulgaris, Chlorella Pyrenoidosa şi Chlorella ellipsoidea, în a căror compoziție chimică sunt incluse elemente specifice, acestea conferind speciei respective calități terapeutice excepționale.

Compoziția chlorellei

Această algă unicelulară este disponibilă în diverse forme – pudră, tabletă sau capsulă – și conține numeroși nutrienți benefici pentru organism. Chlorella furnizează magneziu, vitamina C și carotenoide și antioxidanți care pot proteja organismul împotriva inflamației. Este, de asemenea, o sursă de proteine, vitamina B-12 și conține fitonutrientul numit clorofilă. Acesta este ideal pentru a curăța și oxigena sângele.

Totodată, compoziția unui produs chlorella depinde de modul de „preparare”, de la cultivare și recoltare, până la prelucrare. Astfel, cercetătorii au descoperit că pregătirea uscată a chlorellei poate conține de la 7% la 88% proteine, de la 6% până la 38% carbohidrați și între 7% și 75% grăsimi.

Beneficiile chlorellei

Privind avantajele administrării acestui produs, ele sunt extrem de numeroase. Astfel, ca medicament, chlorella este utilizat pentru prevenirea cancerului, reducerea efectelor secundare ale radioterapei, stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea răspunsului organismului la vaccinul gripal, creșterea numărului de globule albe (mai ales la persoanele care suferă de HIV sau cancer), prevenirea răcelii, precum și protejarea corpului împotriva metalelor toxice (precum plumbul sau mercurul) și întârzierea procesului de îmbătrânire.

Totodată, chlorella determină creșterea numărului de bacterii sănătoase din intestin, determinând îmbunătățirea digestiei. Mai mult, aceasta contribuie la tratarea ulcerului, colitei, bolii Crohn și diverticulozei.

Unele persoane folosesc acest produs pentru prevenirea stresului asociat ulcerului, tratarea constipației, a respirației urât mirositoare și hipertensiunii arteriale. Chlorella are rol și în reducerea colesterolului, detoxifierea organismului și creșterea energiei. Fiind o sursă bogată de magneziu, aceasta este utilizată și pentru stimularea sănătății mentale, ameliorarea sindromului premenstrual, reducerea atacurilor de astm. Este de asemenea utilizată și pentru fibromialgie.

Aplicată la nivelul pielii, chlorella tratează ulcerele cutanate, erupțiile cutanate provocate de radioterapie și tricomonoza (o boală cu transmitere sexuală).

Chlorella în sarcină

Privind utilizarea acestui supliment în sarcină, au existat câteva păreri care considerau că efectele detoxifiante ale produsului pot afecta starea bebelușului nenăscut sau a celui alăptat. Totuși, cercetările actuale demonstrează că nu e cazul să ne îngrijorăm din acest punct de vedere.

Dioxinele (o clasă de substanțe chimice considerate extrem de toxice și capabile de a provoca probleme de reproducere și de dezvoltare, distrugerea sistemul imunitar, interferarea cu hormonii și chiar stimularea apariției cancerului) sunt reduse în laptele matern al femeilor care consumă acest supliment în perioada alăptării. Mai mult, administrarea de chlorella se pare că are beneficii privind dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului, prin creșterea nivelului de imuglobine (lg) A  din laptele matern.

S-a demonstrat că acest produs reduce anemia și hipertensiunea asociată sarcinii. Totodată, carotenoidele antioxidante benefice, precum zeaxantina, betacarotenul și luteina se găsesc în procente mai ridicate în laptele matern al mamelor care iau astfel de suplimente.

Cercetările realizate pe animale, legate de transferul de mercur în uter, arată că de fapt consumul de Chlorella suprimă transferul de mercur la făt, în plus față de suprimarea efectivă a acumulării de mercur în creierul mamelor.

Așadar, potrivit cercetărilor curente, se pare că administrarea acestui supliment nutritiv de către femeile însărcinate sau mămicile care alăptează, nu are efecte negative asupra bebelușului. Totuși, dacă vrei să afli mai multe despre acest supliment și îți dorești să îl consumi în sarcină sau în timpul alăptării, îți recomandăm să consulți medicul specialist pentru recomandări specifice.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut