Ceaiuri recomandate copiilor împotriva diverselor afecțiuni

Odată cu sezonul rece apare și dorința persoanelor de a consuma băuturi calde. Dacă noi, adulții, putem opta și pentru un vin fiert cu puțin măr și scorțișoară, ei bine, în cazul copiilor, ceaiurile sunt ideale.

Mai jos ți-am dezvăluit câteva ceaiuri care pot fi consumate de către copii, fiind extrem de benefice împotriva unei game variate de afecțiuni.

Ceaiuri care pot fi administrate copiilor împotriva unor afecțiuni

Ceai de fenicul – feniculul este o plantă-condiment care poate fi administrat atât sugarilor, cât și copiilor mici. Ceaiul de fenicul are numeroase beneficii, fiind ideal de consumat împotriva colicilor sau a tulburărilor digestive. Totodată, acesta acționează ca un laxativ natural, reduce problemele respiratorii, fiind de asemenea un excelent antioxidant.

Ceaiul de ghimbir – este recomandat împotriva problemelor digestive, vindecă ulcerele gastrice, protejează ficatul și este ideal împotriva tusei și răcelii. Acesta este cunoscut pentru efectele sale „miraculoase” împotriva afecțiunilor respiratorii cum ar fi gripa, tusea convulsivă, bronșita, eliminarea grețurilor, a răului de mare sau de mișcare în general. Pentru mai multe detalii despre proprietățile ghimbirului, intră aici!

Ceaiul de cardamom – cardamomul este un condiment ale cărui semințe sunt folosite ca agenți de aromatizare în diverse preparate, chiar și deserturi. Acest ceai este un remediu natural pentru indigestie, dureri de stomac sau flatulență. Totodată, acesta este benefic împotriva grețurilor, afecțiunilor respiratorii și pulmonare, cât și a tusei.

Ceaiul de lumânărică – este recomandat de consumat împotriva unor afecțiuni, precum bronșită, pneumonie, răceală, gripă, febră și dureri de urechi. De asemenea, acest ceai este benefic atunci când copilul suferă de diaree sau colici.

Ceaiul de mușețel – probabil cel mai des consumat ceai de majoritatea românilor, nu doar că are un gust extrem de plăcut chiar și neîndulcit, însă are și numeroase beneficii asupra sănătății. Astfel, dacă cel mic sau voi vă confruntați cu dureri abdominale, indigestie, balonare și gaze, colici, o stare de agitație sau insomnie, o cană de ceai de mușețel vă poate ameliora aceste afecțiuni. Acest ceai este ideal și pentru uz extern, în cazul în care vă confruntați cu tăieturi, arsuri sau erupții cutanate provocate de scutec.

Ceaiuri care pot fi consumate de copii, pentru gustul aromat

Privind ceaiurile aromate, există numeroase tipuri care sunt recomandate pentru copii. Încercați, de exemplu, ceaiurile pe bază de fructe întrucât acestea sunt sărace în calorii, fiind o alternativă ideală pentru sucurile de fructe.

Recomandare! În momentul în care copilul tău consumă ceaiuri din una dintre aceste plante, îți recomandăm să fii extrem de atentă și să observi dacă acestea provoacă vreo alergie celui mic. În cazul în care constați acest lucru, consultă imediat medicul specialist și menționează tipul de ceai pe care copilul tău l-a consumat. Totodată, atunci când prepari diverse ceaiuri copilului, fii extrem de atentă și nu opta pentru plante despre care nu ai auzit sau despre care nu ai primit nicio recomandare de la o persoană specializată.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut