Cum să menții romantismul în cuplu, după ce au apărut copiii

Există romantism după copii? O întrebare cu care fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat… poate fi destul de dificil să menții scânteia romantismului aprinsă, odată ce bebelușul a venit pe lume. Plânsete cât e noaptea de lungă, scutece la tot pasul… cu siguranță nu este cel mai romantic cadru pe care ți l-ai imaginat.

Tranzția de la soț și soție la tată și mamă se dovedește una dificilă pentru numeroase relații. Totuși, vrem să credem că, în ciuda unor pase proaste, fiecare cuplu găsește la un moment dat rețeta personalizată care să le aducă fericirea.

Pentru a reuși acest lucru este nevoie totuși de implicare și timp pe care să vi le acordați reciproc. Iată câteva recomandări utile în această direcție!

  1. Transformă întâlnirile într-o prioritate!

Cred că majoritatea dintre noi sunt de acord că ar trebui să ne facem timp pentru întâlniri regulate. Totuși, nu întotdeanua se întâmplă așa cum ne-am dori. Mai ales atunci când un copil doarme în camera alăturată, iar bunicii sunt la 10 sau chiar sute de kilometri depărtare.

Și-atunci, trebui să improvizăm cu ce avem! Deci, chiar dacă bebe doarme în camera cealaltă, găsiți o cale să vă reconectați chiar și acasă! O baie relaxantă, un pahar de vin savurat în doi, însoțit de discuții semnificative despre relația voastră sunt doar câteva exemple de gesturi de reconectare.

  1. Răsfați-ți soțul, nu copilul!

Căsniciile puternice stau la baza unor familii puternice. Astfel, afecțiunea reciprocă în căsnicie, dezmierdările sunt gesturi care oferă un sentiment de siguranță copilului, oferindu-i de asemenea o mostră a ceea ce ar trebui să însemne „dragostea adevărată”.

Așadar, nu ezita să lucrezi cot la cot cu soțul tău pentru a atinge fericirea în cuplu. Aceasta va duce implicit și la o familie împlinită.

  1. Fă-ți timp pentru tranziția mamă –> soție!

Iar pentru acest lucru îți va fi extrem de utilă ora de culcare. Odată ce copiii urmează o rutină, spre exemplu la ora 21:00 somn, știi că după acea oră tu nu mai ești „mama”, ești „Ioana”, iubita/partenera soțului tău.

Aduc din nou baia caldă în discuție, care te va ajuta să primești un vibe pozitiv și să petreci ulterior câteva clipe relaxante alături de soțul tău.

  1. Nu înceta să flirtezi cu soțul tău!

Într-adevăr, tu ești aleasa, însă asta nu înseamnă că flirturile și jocurile trebuie să înceteze. Adaptați-vă și învățați arta flirtului chiar în fața copilului vostru. Notițe romantice, lăsate prin casă, o privire mai insinuantă, un făcut cu ochiul sau mesaje text amuzante în timp ce e la serviciu sunt câteva gesturi care vă ajută să mențineți conexiunea la standarde ridicate.

  1. Renunțați/evitați competiția dintre voi doi!

Nu jucați jocuri competitive de forma: „cine face mai multe în casă” sau „cine face greul în casă”. Trebuie să vă amintiți că faceți parte din aceeași echipă. Dacă unul dintre voi pierde, este de fapt o pierdere pentru echipă, adică pentru amândoi.

Astfel, este important să căutați să vă completați reciproc. Acordați timp împărtășirii speranțelor și viselor! Puteți crea un bucket list pentru amândoi, încercând să îndepliniți cât mai multe dintre dorințele notate!

  1. Fii iubita sa, nu mama sa!

Chiar dacă ești mamă, nu ești mama lui! Așa că ține-ți în frâu dorința de a-ți dădăci soțul! Dacă nu vrei să se comporte ca unul dintre copii, atunci tratează-l ca pe un bărbat. Nu uita că lucrurile sunt conectate: dacă vrei să fii tratată ca atare, atunci aplică fix același tratament!

  1. Găsiți un punct comun pentru parentingul aplicat!

Când vine vorba de tipul de parenting aplicat, sunt șanse ca tu și partenerul să îmbrățișați stiluri diferite. Sigur că acest lucru vă poate dezbina, dacă nu găsiți un punct comun, astfel încât în fața copilului să formați o echipă.

În timp ce suntem de acord că amândoi avem interesul de a oferi ce e mai bun copilului nostru, uneori nu suntem de acord cu privire la ceea ce înseamnă acest lucru. Pentru că am fost crescuți și educați în moduri diferite, fiecare dintre noi reușește să aducă noi perspective și experiențe în propria căsnicie.

Totuși, este important să înțelegeți că nu trebuie să gândiți la fel, pentru a decide ce e mai bine pentru propriul copil. Important este să învățați să comunicați deschis și onest!

  1. Faceți dragoste!

Este un aspect important pentru a rămâne îndrăgostiți unul de celălalt. Acest lucru înseamnă mai mult decât simplul act sexual. Putem spune că reprezintă un fel de „lipici” pentru căsătorie. Pe lângă doza de amuzament și faptul că consolidează conexiunea dintre soți, sexul practicat regulat are și alte beneficii. Printre acestea se numără: scăderea în greutate, ten mai frumos, mai puține riduri, stres și dureri de cap mai puține și încredere de sine cât cuprinde.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut