Cum să petreci mai mult timp de calitate cu propriul copil

Timpul zboară cât ai clipi. Până mai ieri eram copii, iar acum ne vedem copilăria prin ochii copiilor noștri. Nici nu vom realiza când aceștia vor deveni adolescenți, iar apoi adulți în toată regula.

Pentru că timpul este printre puținele lucruri pe care nu le putem opri, poate chiar singurul, nu ne rămâne decât să profităm de cât mai multe momente frumoase alături de copii, să ne implicăm activ în creșterea și educarea lor și să le fim alături la fiecare pas.

Iată câteva recomandări care să te inspire să petreci cât mai mult timp de calitate împreună cu copilul!

  • Bucurați-vă de pizza night!

Dacă nu agreezi comenzile la domiciliu, poți opta pentru o pizza preparată acasă, cu ingrediente sănătoase. Mesele în familie sunt extrem de importante și ar trebui să existe în rutina oricărei familii. Atunci când acestea sunt tematice, cu siguranță devin și mai atractive pentru cei mici.

Astfel, alegeți diferite teme, în funcție de preferințele culinare ale membrilor familiei: poate fi seara de pizza, spaghetti night, chinese night sau pancakes night.

Pe lângă faptul că astfel de mese tematice sunt extrem de atractive, sporind dorința de comunicare a copiilor, acestea reprezintă o metodă excelentă prin care să implicați copiii într-o sesiune de bucătărit. Atunci când există teme recurente pentru cină, aceștia își pot asuma un rol din ce în ce mai mare în prepararea cinei și pregătirea mesei, deoarece își vor aminti rutina de ultima dată.

  • Desfășurați împreună diferite treburi casnice!

Niciodată nu trebuie să gândiți că copiii sunt prea mici pentru astfel de activități! Evident că trebuie să fie ceva pe măsura vârstei lor. La urma urmei, principalul rol al acestor activități este de a petrece mai mult timp împreună, de a vă conecta.

Astfel, chiar dacă este vorba de repararea unui robinet, de vopsirea gardului sau de schimbarea roții de la mașină, asigurați-vă că cel mic vă însoțește. Îmbunătățirile la domiciliu reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul cu copilul, oferindu-i totodată lecții utile despre diferite instrumente și viață în același timp.

  • Implică-te în jocurile copilului!

Chiar și cele video sau pe calculator! Însă în acest caz, trebuie stabilite niște limite de timp, pentru a nu vă lăsa furați de realitățile virtuale.

Jocurile, în general, reprezintă contextul în care copiii se simt în largul lor. Astfel, acestea se transformă într-un intrument util pentru părinți, oferindu-le ocazia să pătrundă în universul copiilor, să se conecteze mai bine cu aceștia și chiar să își cunoască mai bine proprii copii. Și, în fond, ce copil nu s-ar simți în al nouălea cer atunci când se joacă jocul preferat cu proprii părinți?

  • Stabiliți ritualuri privind dulciurile și deserturile!

Sigur că nu vrem ca proprii copii să devină obezi sau să „moștenească” un stil de viață nesănătos. Dar, să fim serioși, ce e copilăria fără un dulce primit ocazional?!

Astfel, odată pe săptămână puteți avea o zi din weekend, să zicem, în care să ieșiți în parc la o înghețată sau să mâncați o porție de popcorn, vizionând un film, sau poate să prăjituriți de zor în bucătărie deserturile preferate ale familiei!

Tot acest context cu siguranță vă va ajuta să creați amintiri frumoase!

  • Faceți ceva diferit în fiecare weekend!

Comoditatea este la-ndemână. După o săptămână plină, cel mai probabil, preferi să lenevești pe canapea, în loc să o iei la pas cu copilul.

Totuși, pentru că acesta nu este cel mai productiv și calitativ mod de a petrece weekendul, propuneți-vă ca niciun weekend să nu semene cu altul. Astfel, weekendul ăsta puteți merge la cinema, săptămâna viitoare la muzeu, apoi la patinoar, apoi la piscină și tot așa. Faceți lucruri cât mai diferite, menite să vă distreze și să vă dezvolte abilitățile deopotrivă.

Weekend distractiv și relaxant, vă dorim!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut