Cum să rămân însărcinată mai repede

Deși în majoritata cazurilor, sarcina apare fără să plănuim în detaliu acest lucru, există și situații în care partenerii își doresc să devină părinți și parcă nu se mai întâmplă. Sau, pur și simplu, aceștia preferă ca bebelușul să se nască într-un anumit moment al anului.

Iată cinci modalități prin care puteți spori șansele de a concepe, precum și câteva informații utile cu privire la existența unei probleme de fertilitate.

  1. Consultă întâi de toate un medic!

În momentul când ați decis să aveți un copil, este recomandat să faci o vizită la medic înainte de încercările de concepere. În acest mod, afli dacă ești în cea mai bună formă pentru a susține o sarcină și a da naștere unui copil. Totodată, poți afla ce alte schimbări sunt de folos în această direcție.

  1. Fă planuri pentru o sarcină sănătoasă!

Începe să iei acid folic cu aproximativ o lună înainte de a da startul încercărilor de concepere. Acest nutrient poate reduce dramatic riscul de malformații congenitale.

De asemenea, este recomandat să pui capăt oricăror obiceiuri nesănătoase: consumul de alcool, fumatul, etc. Totodată, este recomandat să ai în vedere greutatea corporală, adică aceasta să fie în limite sănătoase. Nu ar fi deloc rău să limitezi consumul de cafea la mai puțin de 300 de miligrame pe zi.

  1. Ai în vedere perioada de ovulație!

Ovulația are loc o singură dată în fiecare ciclu menstrual. Dacă poți să-ți dai seama când vei ovula, tu și partenerul tău puteți avea relații sexuale în acel moment, pentru a maximiza șansele de a rămâne gravidă.

Dacă ai un ciclu neregulat, determinarea perioadei de ovulație poate fi dificilă, astfel că este recomandat să ceri sfaturi suplimentare medicului specialist.

  1. Fă sex la momentul potrivit!

Odată ce ai stabilit care este perioada de ovulație, planifică sexul în timpul celei mai fertile ferestre. Aceasta începe de obicei cu 2-3 zile înainte de ovulație și durează până în ziua ovulației.

Dacă nu ești sigură când va fi perioada fertilă, vizează să faci sex zilnic sau, cel puțin, în fiecare zi în timpul celei de-a doua și a treia săptămâni din ciclu. Astfel, este posibil să existe spermă sănătoasă în tuburile uterine ori de câte ori corpul tău eliberează un ou.

Recomandare: dacă tu și partenerul așteptați cel mai fertil moment pentru a face sex, asigurați-vă că acesta nu a stat prea mult „pe uscat”. Astfel, partenerul tău ar trebui să ejaculeze cel puțin o dată în zilele de dinaintea perioadei cele mai fertile. În caz contrar, ar putea exista spermă moartă în materialul său seminal.

Totodată, în cazul în care optați pentru un lubrifiant, este recomandat să cereți sfatul medicului, întrucât multe dintre cele existente pe piață pot încetini sperma.

  1. Oferiți spermei un „impuls”

O spermă sănătoasă are mai multe șanse să fecundeze un ovul. Astfel, partenerul tău poate avea în vedere mai multe lucruri, pentru a spori fertilitatea:

  • Renunțarea la tutun sau alte droguri recreaționale;
  • Limitarea băuturilor alcoolice, la nu mai mult de 3 porții pe zi;
  • Să ajungă la o greutate sănătoasă dacă este semnificativ supraponderal;
  • Consumul anumitor nutrienți cheie: zinc, acid folic și vitamina C. Aceștia contribuie la producerea spermei puternice și abundente.
  • Să nu facă saună sau băi calde înainte deoarece căldura ucide sperma. Testiculele funcționează cel mai bine la o temperatură de 34-35 de grade Celsius.

Cu cât partenerul va face mai repede aceste schimbări, cu atât mai bine. Sperma necesită o perioadă de maturare, astfel că beneficiilor tuturor modificărilor care încep acum, vor fi vizibile abia peste circa 3 luni.

Cât timp să încerc să rămân însărcinată, înainte de a cere sfatul specialistului

Dacă ai mai puțin de 35 de ani și nu ai rămas însărcinată după circa un an de încercări, este momentul să cer sfatul unui medic. Dacă depășești acest prag de vârstă, ar fi bine să discuți cu un specialist chiar și după 6 luni fără noroc.

Sigur că dacă știi că există vreun motiv pentru care tu sau partenerul ați putea avea probleme de fertilitate, este o idee bună să consultați un medic chiar înainte de a încerca să concepeți.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut