Dezvoltarea copilului în jurul vârstei de 7 ani

Copilul este într-o continuă dezvoltare. Cum se petrec lucrurile în jurul vârstei de 7 ani, în linii generale, vă invităm să descoperiți din informațiile de mai jos!

O mai mare maturitate

Copilul de 7 ani este mult mai răbdător. Tolerează faptul că trebuie să aștepte înainte de a i se răspunde nevoilor. Este de asemenea mult mai responsabil. De exemplu, își poate aranja ghiozdanul la întoarcerea de la școală, își poate alege hainele dimineața sau să își facă patul. Îi place să le facă pe plac celorlalți.

Judecata i se ameliorează. Are o mai bună percepție a sinelui și este conștient de defectele sale. Înțelege ceea ce este o minciună și repercursiunile pe care aceasta le poate avea. Îi este încă dificil să facă alegeri, evaluând greșit consecințele.

La această vârstă, copilul preferă probabil copiii de același sex cu el. Într-un grup, poate da dovadă de leadership, dirijând activitățile. Este mult mai abil în reglarea conflictelor ce pot interveni.

Face legături

La 7 ani, copilul pronunță bine toate sunetele. Înțelege din ce în ce mai mult conceptele complexe, reușind să facă legături între anumite elemente. Astfel, știe că ninge iarna, dar plouă vara. Bineînțeles, știe zilele săptămânii, lunile anului și anotimpurile. Poate face adunări și scăderi și înțelege din ce în ce mai bine conceptul de bani.

Gesturi mult mai precise

Precizia gesturilor se ameliorează. Reușește să folosească un cuțit și o furculiță. Poate de asemenea reproduce literele alfabetului, respectând proporțiile obiectelor și ale personajelor.

Forța musculară se dezvoltă, cât și rezistența. Cum se poate mișca ușor și repede acum, știe să evite obstacolele. Are așadar mai multă ușurință în a practica sporturile de echipă precum fotbalul sau hockey-ul.

Amintiți-vă că fiecare copil are ritmul său de dezvoltare. Informațiile din acest articol au caracter general. Dacă dezvoltarea copilului vă preocupă, cel mai bine consultați medicul.

Sursă foto: Shutterstock

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut