Durerea în timpul nașterii. Metode naturale de calmare

Experiența care vizează durerea în timpul nașterii diferă foarte mult de la o femeie la alta. Din acest motiv, trebuie să vă simțiți libere să adoptați alternative, medicamentoase sau nu, care vă convin pentru a o putea controla mai bine. De altfel, numeroase femei doresc să nască cât mai natural posibil. Unele aleg să folosească alternative nefarmaceutice și apoi să se întoarcă spre o intervenție medicamentoasă, atunci când simt nevoia. Unele preferă să nu folosească decât metode naturale pentru a controla durerea.

Diferitele mijloace de calmare naturală a durerii pot fi complementare. Diferite alternative pot fi folosite pentru a calma durerea fără medicamente. Iată-le pe cele mai des folosite:

Susținerea

Calmarea durerii este principala provocare în timpul nașterii. Încrederea în capacitățile voastre și pregătirea voastră sunt două dintre principalele elemente care prezic reacția voastră la durere. Alte elemente, cum ar fi starea psihologică, oboseala, poziția copilului în bazin sau starea voastră de sănătate pot de asemenea influența percepția voastră asupra durerii în timpul travaliului.

Susținerea pe care o primiți în timpul travaliului joacă de asemenea un rol esențial pentru a vă ajuta să controlați durerea. Din acest motiv, asigurați-vă că puteți conta pe prezența partenerului de viață, a unei însoțitoare de naștere sau a unei persoane importante pentru voi. Persoana care vă însoțește ar putea să vă răspundă nevoilor, să vă liniștească și să ușureze comunicarea cu personalul de înrgijire.

Studiile au arătat că satisfacția nașterii și sentimentul de control sunt mai mari dacă susținerea este din partea unei persoane importante, mai ales cea a partenerului de viață sau a unui membru al familiei.

Susținerea continuă pe timpul nașterii permite să diminuați:

  • Durata travaliului.
  • Numărul de intervenții obstreticale, favorizând astfel nașterea vaginală fără intervenție medicală.
  • Percepția durerii.
  • Administrarea de analgezice.
  • Anxietatea, ceea ce ajută la relaxare și să faceți față dificultăților.

Studiile au demonstrat că susținerea partenerului care traversează perioada nașterii, are un efect asupra familiei datorită faptului că se simte util și competent pe durata travaliului, spre exemplu:

  • O mai bună comunicare în cuplu.
  • Dezvoltarea mai rapidă a legăturii tată-fiu.
  • Întărirea legăturilor care unesc cuplul.
  • Sentimentul de competență parentală dobândite de tată și de mamă, care vor influența comportamentele pe care le vor adopta vizavi de nou-născut.

Unele femei doresc să facă apel la o însoțitoare, chiar dacă partenerul este prezent la naștere. În acest caz, rolul însoțitoarei este, printre altele, să îi facă pe mamă și tată să se apropie pentru a putea avea grijă unul de celălalt și pentru a fi mândri de ei. Astfel, aceștia vor fi mult mai încrezători vizavi de rolul de noi părinți.

Vă invităm să accesați pagina următoare pentru a descoperi o altă metodă naturală de calmare: Mișcarea și varierea pozițiilor!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut