Exerciții pentru spate în sarcină

În timpul sarcinii, cu cât crește burta, cu atât spatele suferă. Iată câteva exerciții pentru spate, care să întărească rezistența acestuia în această perioadă. 

Aveți o durere surdă în josul spatelui? Aveți dureri la ridicare? Aveți în mod constant mâinile în spatele șoldurilor ca și cum v-ați susține partea de sus a corpului? Este normal! Majoritatea femeilor însărcinate suferă de dureri de spate. De altfel, nu este deloc surprinzător având în vedere toate schimbările care au loc în corpul vostru și volumul pe care l-a căpătat burta voastră! Pentru a evita să îndurați aceste dureri până la finalul sarcinii, puteți practica mai multe exerciții ușoare.

Întinderile

Înainte de toate, acordați timp pentru a vă întinde în mod regulat. Numeroase întinderi sunt recomandate pe timpul sarcinii. De exemplu, vă puteți așeza pe un scaun și să vă rotiți ușor partea de sus a corpului cât mai mult spre partea stângă, apoi spre dreapta, de 15 ori, de două sau trei ori pe zi.

Puteți de asemenea ține un prosop astfel încât să aveți pumnii la nivelul umerilor și să vă alungiți brațele. Așezați în picioare, gambele ușor flexate  și ridicând prosopul deasupra capului expirând. Apoi, inspirând, coborâți lent prosopul spre burtă.

Înainte de naștere, înainte de a începe exerciții regulate de musculație, consultați medicul sau moașa pentru a vă asigura că acestea nu au nicio contra indicație și că nu presupun un efort prea intens.

Exercițiul 1 spate

Exercițiul 1 spate

Exercițiul 1

Poziția de început: în patru labe, un picior alungit spre înainte în continuarea trunchiului, spatele drept, călcâiul flexat la 90 de grade.

Mișcare: faceți bătăi verticale contractând fesele. Atenție să nu ridicați piciorul mai sus de nivelul spatelui.

Variante: faceți mișcări orizontale, picioarele întinse spre înainte și la 45 de grade spre exterior.

Exercițiul 2 spate

Exercițiul 2 spate

Exercițiul 2

Poziția de început: în patru labe, spatele drept.

Mișcare: alungiți un picior spre înainte și brațul opus spre înainte astfel încât să formați o linie dreaptă. Contractând abdomenul, duceți genunchiul și ridicați cotul astfel încât aceștia să se atingă. Atenție să nu ridicați piciorul mai sus de nivelul spatelui.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut