Hemoroizii în sarcină

Aproape jumătate dintre femeile însărcinate se confruntă cu hemoroizii la un moment dat. Un regim alimentar bogat în fibre, multă apă şi exerciţii vă pot ajuta să evitaţi această problemă. O cremă anti-hemoroizi vă va ajuta să amelioraţi aceste dureri.

Cred că am hemoroizi – despre ce este vorba mai exact?

Hemoroizii sunt varice ale rectului. Dacă observaţi sânge sau mâncărimi la nivelul rectului, aveţi cu siguranţă hemoroizi. Se pot dovedi a fi nu doar dezagreabili, ci şi dureroşi.

Sunt multe femei afectate de hemoroizi în sarcină?

Da, aproape 50% dintre femei suferă de hemoroizi în timpul sarcinii sau chiar după naştere. Dacă aveţi deja, aceștia pot reveni cu această ocazie. Dar pentru numeroase femei, aceste crize apar pentru prima dată în sarcină. Puteţi, de asemenea, să aveţi în a doua parte a travaliului, atunci când împingeţi sau când sunteţi în poziţia ghemuit. Oricum ar fi, totul revine la normal după naştere.

De ce am hemoroizi ?

Se presupune că doi factori provoacă apariţia acestora: circulaţia sanguină şi constipaţia.

Sarcina le face pe femei mai sensibile la hemoroizi, varice sau chiar la gingii sângerânde. De ce? Deoarece pe durata sarcinii, cantitatea de sânge care circulă în corp, creşte. Toate venele se dilată pentru a-i putea face loc. Venele din josul uterului sunt cel mai adesea subiectul varicilor (vene umflate şi dilatate) deoarece uterul apasă pe ele.

Constipaţia, care vine adesea la pachet cu sarcina, poate de asemenea provoca sau agrava hemoroizii.

Putem să îi evităm?

Da. Chiar dacă sarcina vă face mai sensibile la hemoroizi, acesţia nu sunt chiar inevitabili! Trebuie să vă ascultaţi corpul: nu vă abţineţi dacă trebuie să mergeţi la toaletă şi nu rămâneţi aşezaţi inutil pe toaletă. Totodată, cea mai bună modalitate de a evita hemoroizii, este aceea de a evita să fiţi constipate. Mâncaţi fibre, beţi multă apă şi faceţi regulat exerciţii, chiar dacă nu aveţi timp decât pentru o scurtă plimbare alertă. Puteţi cere sfaturi medicului privind subiectul tranzitului.

Faceţi în fiecare zi exerciţii ale perineului. Acest lucru vă poate ajuta. Contractaţi muşchii din jurul vaginului şi din jurul anusului timp de 8-10 secunde, apoi relaxaţi-i. Repetaţi de 25 de ori. Acest exerciţiu vă va permite să vă amelioraţi circulaţia sanguină din zona rectală (şi să diminuați în consecinţă riscul de a avea hemoroizi). În plus, ajută la întărirea muşchilor perineului şi a pelvisului, ceea ce este de mare ajutor la naştere. Aceste eforturi ajută corpul să se refacă după sarcină.

Cum scap de hemoroizi?

Sfaturile de mai jos vă vor ajuta:

  • Faceţi o baie caldă: aceasta va calma durerile şi mâncărimile.
  • Ştergeţi-vă uşor dar cu atenţie după fiecare dus la toaletă. Unele femei preferă să se şteargă cu şerveţele special prevăzute în acest sens, decât cu hârtie igienică clasică.

După naşterea bebeluşului, folosiţi un bideu pentru fiecare mers la toaletă. Dacă nu aveţi, vă puteţi crea unul prin folosirea unui recipient de plastic aşezat pe un scaun. Spălaţi zona cu pricina şi uscaţi-o cu atenţie. Când hemoroizii vor fi îndeajuns de cicatrizaţi pentru a-i şterge, folosiţi o hârtie igienică albă şi fără parfum. Hărtiile igienice parfumate şi colorate provoacă mai multe iritaţii.

  • Unele femei se folosesc de gheață pentru a emliora durerile, altele nu suportă decât căldura. Încercaţii săculeţii de gheaţă şi băile calde şi veţi afla care vă convine mai bine.
  • Diminuaţi presiunea venelor rectale pentru a reduce riscurile dezvoltării hemoroizilor, sau pentru a ameliora un pic durerile pe care le aveţi deja. Evitaţi să staţi aşezate sau în piciore foarte mult timp şi dormiţi mai bine pe o parte decât pe spate.
  • Cereţi medicului să vă prescrie produse cu aplicare locală sau supozitoare. Există numeroase medicamente contra hemoroizilor pe piaţă: consultaţi întotdeauna medicul înainte de a încerca un anumit medicament.

Când este cazul să apelez la medic?

Atunci când toate eforturile voastre de prevenţie par a nu avea niciun efect, sau atunci când tratamentele nu ameliorează deloc şi observaţi sângerări, consultaţi medicul. În asemenea cazuri, se poate dovedi necesară intervenţia chirurgicală pentru a îndepărta hemoroizii după sarcină. Şi chiar dacă hemoroizii rămân principala cauză a sângerărilor rectale (mai ales dacă vă scărpinaţi), orice tip de sângerare trebuie inspectată de doctor. Dar nu vă îngrijoraţi: hemoroizii se retrag sau dispar în general după sarcină.

[shareaholic app="share_buttons" id="26044356"]

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut