Măști naturale care elimină mătreața

Mătreața este o problemă care dă bătăi de cap multor persoane. Aceasta este cunoscută sub numele de dermatită seboreică, reprezentând o afecțiune comună a scalpului.

Cauzele care determină apariția mătreții sunt pielea uscată sau, dimpotrivă, pielea grasă iritată, creșterea bacteriilor și ciupercilor de pe scalp, afecțiuni inflamatorii ale pielii și alți asemenea factori. Mătreața determină mâncărimea scalpului și formarea excesivă de fulgi de piele uscată pe scalp.

Desigur că pentru această problemă puteți găsi numeroase șampoane speciale, însă dacă deja le-ați încercat și vi se pare că nu dau randament, sau pur și simplu vreți să experimentați diverse combinații preparate chiar de voi, atunci puteți testa diverse măști naturale. Iată propunerile noastre!

Măști naturale împotriva mătreții

  • Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant blând care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și absoarbe excesul de sebum. Acesta stimulează de asemenea echilibrarea pH-ului scalpului, reducând creșterea de ciuperci care cauzează mătreață.

Cum să procedezi: după ce îți uzi părul,  aplică o mână de bicarbonat de sodiu pe scalp și masează ușor. După câteva minute, părul se clătește cu apă caldă. Procedeul se repetă de 1-2 ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni. Atenție, după acest procedeu, părul nu trebuie șamponat.

  • Uleiul de măsline. Dacă vă confruntați cu un scalp uscat, atunci apelați la uleiul de măsline, întrucât acesta este un hidratant natural.

Cum să procedezi: se încălzește puțin uleiul de măsline, după care se aplică pe scalp și se masează ușor, apoi părul trebuie învelit într-un prosop cald. Acesta se lasă cel puțin 45 de minute sau peste noapte, după care părul trebuie spălat normal. Procedeul poate fi repetat de câteva ori.săptămână.

  • Oțetul de mere poate fi un remediu excelent împotriva mătreții, potrivit lui Mehmet Oz. Aciditatea acestuia ajută de asemenea la reglarea pH-ului scalpului, determinând scăderea riscului de creștere a ciupercilor care cauzează mătreață.

Cum să procedezi: se amestecă un sfert de cană de oțet de mere cu un sfert de cană de apă. Această compoziție se pune într-un recipient cu pulverizator, după care se pulverizează pe scalp. Înveliți părul într-un prosop și lăsați-l între 15 și 60 minute, apoi spălați-l ca de obicei. Procedeul poate fi repetat de 2 ori pe săptămână.

Dacă și voi vă confruntați cu problema mătreții și deja ați apelat la diverse remedii naturale, nu ezitați să le împărtășiți cu noi.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut