Măști pentru creșterea părului

Părul lung reprezintă, pentru multe dintre noi, cea mai sugestivă trăsătură a feminității. Astfel, un păr lung, sănătos și strălucitor este ceva ce orice femeie își dorește, însă nu toate suntem la fel de norocoase. Unele avem părul des, altele mai rar, unele avem un fir puternic și aspru, altele mai moale și extrem de ușor de rupt. Indiferent de cât de „înzestrate” am fost privind acest aspect, există numeroase metode care ne ajută să avem grijă de părul nostru, ca acesta să crească sănătos și să aibă un aspect îngrijit.

Fie că ești una dintre acele femei care acordă multă atenție și timp îngrijirii părului, pentru tine acest lucru transformându-se într-un adevărat ritual, fie că te încadrezi în categoria femeilor care nu dispun de mult timp în acest sens, dar tânjesc după un păr sănătos, sfaturile de mai jos îți vor fi utile în oricare dintre cele 2 situații.

Măștile preparate acasă reprezintă una dintre soluțiile la care putem apela atunci când ne dorim un păr de invidiat. Prepararea acestora nu durează mult și se pot dovedi extrem de utile.

Folosește ulei de ricin. Bogat în vitamina E și acizi grași, în special omega 9, uleiul de ricin stimulează creșterea naturală a părului. Întrucât acest produs are o textură destul de vâscoasă, îți recomandăm să amesteci uleiul de ricin cu o cantitate egală de nucă de cocos, ulei de măsline sau ulei de migdale. Masează scalpul cu compoziția astfel obținută, las-o să acționeze timp de 30-45 minute, după care șamponează părul. De asemenea, uleiul de ricin poate fi combinat cu uleiuri esențiale, precum rozmarin, mentă, eucalipt sau lavandă.

Folosește ceai verde. Acesta are o mulțime de avantaje datorită nivelului crescut de antioxidanți. Ceaiul verde nu doar că accelerează creșterea părului, însă acesta se pare că ar fi benefic și împotriva căderii podoabei capilare. Dacă dorești să încerci acest remediu, nimic mai simplu! Trebuie să acoperi scalpul cu ceai verde călduț și să îl lași să acționeze pentru aproximativ o oră. După acest timp, clătiți părul tot cu apă călduță și se repetă procesul regulat până observați că dă rezultate.

Optează pentru o mască de păr cu ouă. Ouăle stimulează creșterea părului datorită substanțelor conținute. Pe lângă nivelul ridicat de proteine, acestea conțin fier, sulf, fosfor, zinc și seleniu. Poți utiliza o mască de păr cu ouă cel puțin o dată pe lună. Ingrediente: un ou, o cană de lapte, 2 linguri ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie. Mod de preparare: se bate oul, după care se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se aplică pe scalp și se lasă să acționeze circa 20-30 de minute. După acest interval de timp, se limpezește părul și se spală normal cu șampon.

Toate aceste recomandări sunt de impact, prepararea lor presupunând folosirea unor ingrediente accesibile. Rezultatul? Un păr hrănit care crește mult mai repede.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut