Măști pentru față cu avocado

Se apropie Revelionul și, în această perioadă, fiecare femeie își dorește mai mult ca oricând să strălucească. Un aspect pe care e musai să nu-l neglijăm acum, cât și în orice altă perioadă a anului, este tenul. Astfel, pentru un ten sănătos și revitalizat, îți recomandăm măști pentru față cu avocado.

Avocado este un fruct care conține o varietate de minerale (fier, calciu, potasiu, cupru, magneziu..), vitaminele A, B, E și K și grăsimi nesaturate. Acestea sunt benefice tenului, astfel că măștile naturale care conțin acest fruct sunt printre cele mai sănătoase și de efect.

Beneficiile utilizării măștilor cu avocado

Un avantaj al utilizării unei măști făcute în casă este că aceasta nu conține chimicale și ingrediente sintetice. Astfel, dacă ai un ten mai sensibil, utilizarea unor astfel de măști evită apariția iritațiilor și a alergiilor.

Măștile de față care conțin avocado sunt ideale pentru persoanele cu acnee, cu o piele foarte uscată sau extrem de sensibilă. Un alt beneficiu al utilizării măștilor pe bază de avocado este că acestea pătrund în profunzimea pielii, hidratând chiar și cele mai uscate straturi ale acesteia. Totodată, datorită proprietăților posedate, avocado încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

3 măști pentru față pe bază de avocado

  1. Mască de față cu avocado și miere. Este ideală pentru refacerea pielii uscate, avocado fiind hipoalergenic și hidratând pielea în profunzime. Mierea are proprietăți antibacteriene și antiseptice, distrugând germenii care provoacă acnee. Totodată, aceasta conferă o culoare uniformă a pielii, reducând petele. Mai mult decât atât, mierea hidratează pielea oferindu-i strălucire.

Mod de preparare și de utilizare: se amestecă o lingură de miere cu ¼ de avocado copt, pisat, până se obține o compoziție omogenă. Se aplică pe fața curată prin mișcări circulare și se lasă să acționeze pentru 15 minute. După acest interval de timp, se curăță masca mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece și se șterge fața cu un prosop moale.

  1. Mască de față cu avocado și ovăz poate fi utilizată ca un veritabil exfoliator. Ovăzul este utilizat pentru a reduce excesul de pe sebum de pe față. Totodată, acesta îndepărtează celulele moarte ale pielii. Pe lângă efectul exfoliator, ovăzul hidratează și lubrifiază tenul.

Mod de preparare și de utilizare: este nevoie de o lingură de fulgi de ovăz măcinat și ¼ de avocado copt. Este recomandat ca avocado să fie copt înainte, pentru a fi zdrobit mai ușor. Totodată, puteți mărunți avocado și la blender. După ce se mărunțește avocado până ajunge o pastă, se adaugă ovăzul și se ametecă până la omogenizare. Compoziția astfel obținută se aplică pe fața curată, prin mișcări circulare. Masați pentru cel puțin 2 minute, permițând ovăzului să vă exfolieze fin tenul. După 15 minute, se îndepărtează cu apă rece și se șterge fața cu un prosop curat, moale.

  1. Mască de față cu avocado și iaurt. Această mască este ideală pentru hrănirea tenului, reducerea acneei și restabilirea pH-ului pielii. Datorită efectului hidratant, dar și capacității de restabilire a pH-ului, această mască este ideală în sezonul rece.

Mod de preparare și de utilizare: se ia ¼ de avocado copt și se pisează într-un bol până se obține o pastă omogenă, fără cocoloașe. Apoi se adaugă o linguriță de iaurt organic și o jumătate de linguriță de miere. Se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție de consistență omogenă. Aplică masca pe fața curată și las-o să acționeze circa 10-15 minute, până se usucă. Îndepărteaz-o cu apă caldă și șterge fața cu un prosop moale și curat.

Cu aceste măști, tenul tău va străluci în noaptea dintre ani. Dacă ați încercat și alte măști naturale pentru față, pe bază de avocado, nu ezitați să ne împărtășiți și nouă propria rețetă.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut