Medicamentele și produsele naturiste în sarcină

La începutul sarcinii, pregătiți o listă cu toate medicamentele și produsele de sănătate naturale pe care le consumați și vorbiți despre acest lucru cu medicul care vă urmărește sarcina.

Pot lua medicamente dacă sunt însărcinată?

Multe persoane cred că este periculos să iei medicamente în sarcină. În realitate, căutările și experiența permit tratarea femeilor într-o manieră protectoare.

 • Dacă sunteți bolnavă sau dacă aveți stări de rău, nu lăsați să vi se deterioreze sănătatea. Vorbiți despre acest lucru cu medicul: vă va prescrie medicamentele adecvate.
 • Dacă luați medicamente cu prescripție, nu opriți tratamentul. Consultați rapid medicul pentru a vă asigura că medicamentele nu au nici un risc sau că sunt adaptate tratamentului vostru. Farmacistul vă poate de asemenea informa asupra necesității corectării medicației voastre.
 • Dacă obișnuiți să luați vitamine, remedii naturale și produse pe bază de plante, este recomandat să încetați consumul acestora atunci când decideți să aveți un bebeluș sau când ați aflat că sunteți însărcinată. Medicul vă poate spune dacă acestea conțin ingrediente cu potențial toxic în timpul sarcinii.
 • Dacă ați luat medicamente fără a ști că sunteți însărcinată, spuneți acest lucru medicului la prima întâlnire. În general, puține medicamente luate într-un stadiu atât de precoce au efect asupra bebelușului.

Iau medicamente sub prescripție – ar trebui să le opresc pe perioada sarcinii?

Dacă luați medicamente sub prescripție, nu vă opriți tratamentul.

În general, oprirea tratamentului, în aceste condiții, riscă să aducă mai multe efecte negative decât medicamentele în sine, atât asupra voastră, cât și a bebelușului.

Consultați rapid medicul: acesta va putea verifica dacă medicamentele nu au nici un risc. În caz contrar, le va adapta tratamentului vostru.

Pot lua produse de sănătate naturale?

Produsele de sănătate naturale cuprind:

 • Vitamine și minerale;
 • Plante medicinale (plante cu efect pozitiv asupra sănătății);
 • Remedii homeopate;
 • Remedii tradiționale;
 • Probiotice (micro-organsime adăugate unor alimente, cum ar fi iaurturile și cerealele și care au un efect benefic asupra sănătății);
 • Suplimentele de proteine;
 • Acizii grași esențiali (Omega 3, 6 și 9).

În perioada sarcinii, este recomandat consultul medicului înainte de a consuma un produs de sănătate natural.

De fapt, anumite produse de sănătate naturale, pot avea efecte toxice asupra mamei și a bebelușului. Mai mult, anumite produse fără risc pot deveni periculoase dacă sunt consumate în cantități mari sau pe o durată lungă de timp. În fine, dacă sunt luate împreună cu alte medicamente, efectul acestora poate fi modificat sau chiar pot cauza efecte secundare periculoase.

Medicul va ști să vă orienteze, indiferent de situație.  Important este să îi sfatul!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut