Mierea și beneficiile sale asupra pielii

Mierea este un preparat care nu lipsește din bucătăria niciunei gospodine. Cunoscută și îndrăgită ca un îndulcitor natural și sănătos, datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea are numeroase beneficii și asupra pielii.

Beneficiile mierii

Indiferent de tipul său, mierea are numeroase proprietăți benefice asupra utilizatorilor. Pe lângă faptul că stimulează hidratarea, luptă împotriva îmbătrânirii și a bacteriilor, mierea este bogată în nutrienți, antioxidanți și compuși de vindecare.

De asemenea, este recomandat ca, atunci când achiziționăm miere dintr-un magazin, să fim atenți la proprietățile înscrise pe borcan. Astfel, bine ar fi să optăm pentru miere în stare brută, adică fără să fie pasteurizată sau tratată termic. De ce? Ei bine, acest tip de miere conține mai mulți fitonutrienți activi și enzime care sporesc beneficiile mierii.

Măști care conțin miere, utile pentru diverse afecțiuni ale pielii

  • Hidratează tenul. Mierea neprelucrată aplicată pe față stimulează eliberarea porilor, hidratând concomitent tenul. Aceasta se aplică prin mișcări circulare, într-un strat subțire, și se lasă să acționeze pentru 30 de minute. După acest interval de timp, mierea se îndepărtează prin clătire cu apă caldă. Pielea va rămâne fină și radiantă.
  • Tratament împotriva acneei. Așa cum am menționat deja, mierea are proprietăți antibacteriene și antifungice, contracarând bacteriile care pot duce la erupții cutanate. De asemenea, proprietățile sale antiinflamatorii vor calma roșeața și iritațiile. Pentru aplicare, poți pune puțină miere pe un disc demachiant, cu care să masezi doar zonele afectate. Lasă să acționeze 15-20 de minute, după care îndepărtează.
  • Curăță tenul. Nu îndepărtează delicat machiajul ochilor, dar îndepărtează machiajul de pe ten și impuritățile. Pentru a vă bucura de aceste beneficii, puteți amesteca mierea cu ulei de jojoba sau de cocos. În acest mod, veți obține o textură balsamică, numai bună de utilizat.
  • Are rol exfoliator. Puteți să vă exfoliați pielea o dată-de 2 ori pe săptămână, cu un exfoliant delicat, alcătuit din 2 părți miere și o parte de bicarbonat de sodiu. Exfoliantul astfel obținut poate fi utilizat pe întreaga suprafață a corpului.
  • Tratament pentru arsurile solare. Mierea are capacitatea de hidratare chiar și asupra celor mai profunde straturi ale pielii. De asemenea, atât mierea, cât și aloe vera, conțin antiinflamatori puternici, benefici pentru calmarea pielii arse, dar și pentru grăbirea procesului de vindecare. Pentru a utiliza mierea în acest scop, puteți amesteca 1/3 miere neprelucrată cu 2/3 gel aloe vera pur. Aplicați compoziția pe pielea arsă de soare.
  • Hidratant natural pentru pielea de pe corp. Ce spui de o baie caldă în miere? Vorba vine căci nu e nevoie de o cantitate imensă de miere, ci doar de 2 linguri pline vârf cu miere neprelucrată. Acestea se amestecă într-o cană de apă caldă până se dizolvă. Apoi, torni compoziția într-o cană cu apă caldă, unde te relaxezi preț de 15-20 minute. În urma acestui tratament, nu doar că vei avea o piele mai hidratată. Antioxidanții vor repara pielea și o vor proteja împotriva efectelor dăunătoare ale factorilor de mediu.

E chiar surprinzător ce poți face cu câteva lingurițe de miere și câteva produse găsite prin casă. Bucură-te și tu de aceste beneficii!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut