Miracle on 34th Street (Miracol pe Strada 34)

Nu știu dacă și vouă vi se întâmplă sau doar pe mine m-a lovit această frenezie a Crăciunului, însă în acest an parcă aștept sărbătorile de iarnă mai mult ca oricând. Și cum n-am nicio putere să fac să vină mai repede, mă uit la fel de fel de filme de sezon și trăiesc alături de personaje poveștile lor savuroase și pline de magia Crăciunului. De data asta, am ales să descopăr Miracle on 34th Street (Miracol pe Strada 34).

Filmul are în centrul acțiunii un bătrânel simpatic, pe nume Kris Kringle (interpretat de Edmund Gwenn). Imaginea acestuia coincide perfect cu cea a moșului de la Polul Nord, motiv pentru care acesta se va da drept Moș Crăciun în marele magazine Cole’s. De aici până la a ajunge cel mai iubit om din New York mai este doar un pas.

Cum bine știți, mai există și persoane care nu se lasă înduplecate de magia sărbătorilor de iarnă. Un astfel de exemplu din Miracol pe Strada 34 este Susan, o fetiță drăgălașă, și mama acesteia, manager la Cole’s. Nici managerii magazinului concurent nu acceptă acest obicei asociat Crăciunului, motiv pentru care încep să pună bețe-n roate bătrânelului nostru simpatic. Răutatea și lăcomia sunt atât de mari, încât aceștia înscenează moșului comiterea unei infracțiuni, astfel că Kris Kringle ajunge să fie arestat și chiar închis într-un spital de boli mentale.

Dar așa cum știm cu toții, Moș Crăciun nu e o invenție, iar sezonul sărbătorilor de iarnă este tocmai bun pentru înfăptuirea de miracole. Ce se va întâmpla cu simpaticul bătrânel și dacă Susan și mama sa ajun să creadă în Moș Crăciun, veți descoperi în Miracle on 34th Street (1947).

Sursă foto: www.cinemagia.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut