Recomandări activități săptămâna 14-18 noiembrie

În săptămâna 14-18 noiembrie, punem accentul pe dezvoltarea personală, astfel că vă vom recomanda diverse cursuri excelente pentru copii.

O activitate interesantă pentru cei mici este Micul Prinț – ucenic în Țara Emoțiilor. Acesta este un program de dezvoltare personală de grup (6-8 participanți), în care copiii vor fi ghidați prin fascinanta lume a emoțiilor, într-un cadru securizant, având posibilitatea de a conștientiza propriile emoții, de a recunoaște trăirile emoționale ale celor din jur și de a-și activa resursele creative în direcția dezvoltării de răspunsuri emoționale adecvate unor situații de viață diverse. Tehnicile de lucru utilizate se vor împleti armonios cu tehnicile specifice de desen, pictură, creare de povești, teatru de păpuși, pantomimă.

Pentru a deprinde un comportament cât mai rafinat, hai la cursuri de maniere și comportament. În cadrul acestora, copiii vor învăţa reguli elementare şi în acelaşi timp rafinate de comportament civilizat şi îşi vor surprinde părinţii şi cadrele didactice cu expresii elegante, adecvate vârstei lor.

Atenţia şi concentrarea sunt abilităţi foarte importante pentru primii anii de şcoală, dar nu numai, acestea trebuind exersate din timp şi în mod constant pentru a antrena mintea copilului în direcţia potrivită.  În acest sens, există cursuri de antrenare a atenției și memoriei, care îi ajută pe copii la formarea diverselor calități și trăsături de personalitate.

O altă metodă de dezvoltare a unor abilități personale este participarea la cursuri de șah. Prima ședință de participare este gratuită, iar piticii vor fi instruiți de candidat maestrul Aurelian Niculae.

Părinții, bunicii, educatorii, învățătorii și nu numai sunt invitați pe 17 noiembrie, la Biblioteca Metropolitană București. Aici va avea loc Educă-mă cu viziune – un eveniment de prezentare a cărților publicate în ultimii 2 ani de Aurelia Grosu.

Pentru o porție de relaxare și amuzament, haideți la teatru cu mic cu mare! Aici vom face cunoștință cu cei 3 Lunatici. Aceștia dețin în valize poznele, șotiile și amintirile lor. În doar trei valize încape un univers întreg care zâmbește neîncetat. Doar râsul lor molipsitor nu mai încape!

Pentru și mai multe cursuri de dezvoltare personală –limbi străine, teatru, sport, muzică – dar și pentru mai multe evenimente adresate atât piticilor, cât și părinților și bunicilor, consultă calendarul de evenimente KidsOut.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut