Recomandări privind depozitarea ornamentelor de Crăciun

Încă de la primul Crăciun pe care mi-l amintesc, la noi în familie, bradul se despodobea după sărbătoarea de Sfântul Ion. Evident că am preluat acest obicei pe care îl aplic și astăzi.

Astfel, pentru că mai este foooarte puțin până la această sărbătoare, m-am gândit că tuturor ne-ar fi de folos câteva recomandări privind despodibirea bradului și depozitarea ornamentelor de Crăciun!

Despodobirea bradului: recomandări

Dacă bradul e artificial, cu siguranță acesta a fost cumpărat cu husă cu tot, astfel că strângerea și depozitarea nu vor fi o problemă. În schimb, dacă ați optat pentru un brad natural, este bine să apelați la saci menajeri (dimensiunea cea mai mare și plasticul cel mai rezistent).

După ce ați îndepărtat ornamentele din brad și suportul, plasați bradul cu tulpina într-un sac și rulați sacul în sus, astfel încât să îi încapă crengile. Eventual, puteți sa mai puneți un sac și dinspre vârf spre baza bardului. Odată „îmbrăcat”, bradul poate fi lăsat pe podea, iar crengile îi pot fi strânse cu ajutorul unei sfori, în acest mod fiind mai ușor de transportat.

Țepii rămași pe podea în urma despodobirii bradului este recomandat să îi strângeți cu mătura, întrucat pot bloca aspiratorul.

Depozitarea ornamentelor: recomandări

Indiferent că este vorba de ornamente pe care le aveți încă din copilărie și vă trezesc amintiri, sau ornamente handmade, poate realizate împreună cu propriul copil, cu siguranță vă doriți să le păstrați cu grijă pentru a rămâne intacte până la Crăciunul viitor. Iată cum:

Cutie compartimentată

Cutie compartimentată

  1. Alegeți recipientul corect!

Potrivit experților de la o fabrică americană de astfel de ornamente, toate aceste decorațiuni trebuie păstrate în cutii de carton rezistente, compartimentate. Dacă globurile nu au fost cumpărate în astfel de cutii, atunci puteți încerca să faceți rost de acestea din magazinele de băuturi alcoolice.

Este recomandat să renunțăm la recipientele de plastic, înstrucât acestea nu permit fluxul de aer. În acest mod, umezeala se poate îmbiba, deteriorând ornamentele.

  1. Ambalați-le bine!

Protejați ornamentele, înainte de a le pune în cutii, prin învelirea individuală a acestora în hârtie absorbantă sau într-o bucată de material de bumbac.

Nu supraîncărcați cutiile de depozitare ca să nu riscați spargerea ornamentelor.

  1. Găsiți locul ideal!

Păstrați ornamentele într-un loc răcoros, dar uscat! Evitați mansarda (temperaturile extreme pot determina vopseaua să plesnească) și subsolul (umezeala și mucegaiul de aici pot provoca daune iremediabile).

Cea mai bună alegere este un raft superior într-un dulap, unde acestea pot rămâne „neperturbate” până în decembrie.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut