Sfaturi ca să nu te îngrași de sărbători

Excesul este cuvântul definitoriu pentru perioada Crăciunului. Fie că ne referim la shoppingul de sezon sau la pregătirea preparatelor, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Dacă totuși ți-ai achiziționat rochia de Revelion și vrei să fii sigură că arăți fabulos în aceasta, iată de ce ar trebui să ții cont ca să nu te îngrași de sărbători.

Știm că această perioadă a sărbătorilor este renumită pentru întâlnirile cu cei dragi acompaniate cu mese care de care mai îmbelșugate. De multe ori, văzându-ne puși în astfel de situații, alegem să nu mâncăm întreaga zi pentru a fi capabili să gustăm din toate preparatele apetisante. Totuși, această metodă de „păstrare a apetitului” până la vizita propriu-zisă și înghesuirea tuturor meselor în a doua parte a zilei, nu este cea mai bună strategie. De fapt, tocmai asta este ideea, să continuăm să avem o alimentație echilibrată și să nu facem exces, chiar dacă tentațiile există.

Mănâncă și mestecă încet! Știm că deserturile ne pot scoate din minți (cel puțin mie așa mi se întâmplă), totuși, nu te grăbi! Mâncarea nu pleacă niciunde din farfurie. Mai mult, cu cât mănânci mai repede, cu atât organismul are mai puțin timp să se simtă sătul.

Optează pentru porții mici! În acest mod există șansa să te simți sătulă cu o porție mai mică de mâncare. Potrivit greatist.com, creierul asociază spațiul mare, rămas liber pe farfurie cu mai puțină mâncare și, prin urmare, cu dorința de a mânca mai mult. Astfel, mai bine utilizezi o farfurie mică decât una mare la care să existe riscul să o umpli până la refuz.

Evită dulciurile! Știm că este posibil să vrei să sari peste mâncare și să-ți umpli întreaga farfurie numai cu prăjituri, însă această alegere va dăuna siluetei tale. Mai degrabă optează pentru fructe și multe legume, iar în cazul dulciurilor răsfață-te doar cu favoritele tale.

Nu te simți prost să spui „nu”! Din proprie experiență, știu că rudele pot fi extrem de insistente cu gustarea felurilor de mâncare, însă rugămințile lor nu sunt suficiente pentru a ne „sufoca” organismul cu o groază de preparate culinare. Deci, sfatul nostru este să refuzați diplomat și să nu-ndesați aiurea mâncare doar la insistențele celor dragi. La urma urmei, principalul scop al întâlnirilor este socializarea și voia bună, nu mâncatul în sine.

Începe ziua cu puțină mișcare! Sportul este un stil de viață, nu o activitate pe care o practicăm dezordonat și o amânăm în diverse momente ale vieții noastre, cum este Crăciunul în acest caz. Mai mult decât atât, conform health.com, unele studii au descoperit că atunci când începem ziua cu o porție de sport, există șanse mai mici să cedăm tentațiilor culinare din acea zi.

După cum observăm, nu e așa greu să ne menținem în formă de sărbători. Astfel, putem să gustăm delicatesele de sezon, însă nu este recomandat să exagerăm cu acestea.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut