Spirited Away

Spirited Away sau Călătoria lui Cihihiro este o animație interesantă capabilă să țină cu sufletul la gură toți membrii familiei, indiferent de vârstă. Un film de aventură fantastic, Spirited Away ne dezvăluie povestea unei fetițe pe nume Cihihiro care trăiește o adevărată dramă din cauza deciziei părinților de a-și muta domiciliul. Un nou început, noi prieteni, într-un cuvânt o nouă viață este ceea ce o sperie pe micuța eroină.

Acțiunea își schimbă cursul în momentul în care, în drumul spre casă, tatăl lui Cihihiro decide să schimbe traseul. Acesta se abate de la drumul inițial din curiozitate și din dorința de a explora un tunel la capătul căruia părea a fi un parc de distracții. Din păcate lucrurile nu au fost deloc așa, la capătul tunelului cele 3 personaje trezindu-se într-un oraș bântuit. Această Lume a Spiritelor este populată de zei antici și fel de fel de ființe magice, fiind condusă de vrăjitoarea Yubaba.

Din acest moment lucrurile se complică, părinții fetiței fiind capturați de această vrăjitoare. Soarta lor pare a fi una exrem de tristă, întrucât această ființă magică decide să ăi țină prizonieri pe vecie.

Toate aceste întâmplări nu o înfrâng pe Cihihiro, ci, dimpotrivă, îi dau forța și curajul necesare de a face orice este nevoie pentru a-și salva părinții. Eroina noastră trebuie să ducă o luptă ca în povești și să treacă prin numeroase aventuri pentru a-și salva familia.

Spireted Away este o animație apreciată, în anul 2003 câștigând Oscarul pentru cel mai bun film de animație și Ursul de Aur de la Berlin. Acesta este cel mai de succes film din țara producătoare, Japonia, constituind „o lucrare vizionară” a lui Hayao Miyazaki (Princess Monoke).

Pentru o mostră a aventurilor pe care le vei trăi alături de personajele acestei pelicule, iată și trailer-ul:

Sursă Foto: www.cinemagia.ro

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut