Știați că…? / Urșii polari

Considerați regii înghețului, urșii polari sunt animale îndrăgite de copii, acestea apărând în diverse povești, desene sau filme.

Datorită popularității acestora printre pitici, ne-am gândit să vă dezvăluim câteva caracteristici ale acestor animale și ale modului lor de viață.

Știați că…?

  • Urșii polari trăiesc în zonele nordice înghețate ale oceanului Arctic?
  • Numărul total al urșilor polari însumează circa 20 000-25 000?
  • Urșii polari au pielea neagră și, deși blana pare albă, aceasta este de fapt transparentă? Fiecare fir de păr arată ca un tub transparent, gol în interior, culoarea albă fiind dată de faptul că firele reflectă lumina.
  • Urșii polari sunt adaptați pentru a face față celor mai dure condiții de mediu de pe planetă? Sub blana lor, aceștia au un strat de grăsime care protejează/izolează corpul de cele mai scăzute temperaturi atât din aer cât și din apă.
  • Un urs polar adult poate măsura până la 2 metri jumătate lungime, în timp ce greutatea acestora poate atinge și 680 kg? Aceste trăsături îi transformă în cele mai mari carnivore în viață de pe Terra.
  • Urșii polari sunt considerate singurele mamifere marine? Acest lucru se datorează faptului că traiul lor depinde de mediul marin.
  • Urșii polari aleargă cu circa 40 km/oră? De asemenea, ei sunt și niște înotători extrem de iscusiți, înotând cu o viteză de aproximativ 10 km/oră.
  • Urșii polari au 42 de dinți?
  • Ficatul urșilor polari este special? Acesta este adaptat astfel încât să digere toată grăsimea pe care o consumă. Mai mult, ficatul unui urs polar conține de 10 ori mai multă vitamina A decât ficatul oricărui alt animal de pe Terra.
  • Urșii au un stomac atât de mare încât pot mânca și până la 70 de kilograme de mâncare la o masă?
  • Urșii polari se hrănesc în general cu foci și pești? Totuși, acesta este capabil să ucidă și animale mai mari decât el, precum morsele.
  • Femelele pot da naștere până la maxim 4 pui? La naștere fiecare pui măsoară circa 30 cm lungime și are o greutate de jumătate de kilogram.
  • Nașterea propriu-zisă ale loc în vizuini de zăpadă, în lunile noiembrie-decembrie, iar puii nu părăsesc bârlogul pentru următoarele 4-5 luni? Puii vor continua să stea cu mama lor până împlinesc vârsta de 2 ani, în tot acest timp mama învățându-i metodele de supraviețuire.
  • Singurul care poate vâna un urs polar este omul?
  • Urșii polari sunt în general animale solitare? Excepție face perioada împerecherii.

Din păcate, viitorul nu e unul prea fericit pentru aceste animale din cauza fenomenului încălzirii globale. Din cauza acestuia, gheața marină se topește mai devreme și se formează mai târziu, efectul fiind un timp mai scurt pentru vânat.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut