5 destinații turistice ideale pentru un city break cu familia, în această primăvară

Ești în căutare de destinații turistice pentru o escapadă cu familia, în această primăvară? Iată câteva recomandări care să te inspire!

Destinațiile recomandate conțin numeroase spații verzi, dar nu numai, astfel că dacă sunteți dornici de plimbări la pas, bucurându-vă de aerul curat, cu siguranță, orașele de mai jos vă vor inspira.

Destinații turistice numai bune de vizitat primăvara

Lacurile italiene

Lacurile italiene

  • Lacurile italiene – situate printre poalele sudice ale Alpilor, lacurile italiene se întind peste 4 regiuni diferite din nord-vestul Italiei: Piemont, Lombardia, Trentino și Veneto. Trioul faimos de lacuri este format din Lacul Maggiore (unde munții acoperiți cu zăpadă formează un fundal dramatic pentru încântătoarele Insule Borromeo), seducătorul Como (unde munții plonjează în apele adânci) și impresionantul Garda (cel mai mare lac din Italia). Pe lângă acestea, sunt și alte lacuri micuțe, împrăștiate printre văi. Pe lângă peisajul superb de care veți avea parte, vizitând Lacurile italiene în această perioadă, veți scăpa de aglomerație și vă veți bucura de o vacanță liniștită alături de familie.

 

Sevilla

Sevilla

  • Sevilla, Spania – Sevilla nu este doar despre portocale, flamenco și luptele cu tauri. Capitala regiunii autonome Andaluzia, de pe malurile râului Guadalquivir, acest oraș este de o importanță istorică majoră. Aici se găsește cel mai vechi palat regal din Europa, încă în uz (Alcazar) și cea mai mare catedrală gotică din lume. Totodată, puteți experimenta gustările tapas din vechiul cartier evreiesc și vă puteți bucura de o priveliște panoramică a orașului de la Torre de los Perdigones. De asemenea, dacă mergeți în perioada 2-7 Mai, veți putea merge la târgul de primăvară desfășurat aici. Atracțiile sunt variate, astfel că această bijuterie spaniolă vă va surprinde, indiferent de vârstă.

 

Amsterdam

Amsterdam

  • Amsterdam, Olanda – canale, biciclete, lalele… Amsterdam parcă ar fi fost special construit pentru anotimpul primăverii. O plimbare pe jos sau cu bicicleta sau un tur cu barca de-a lungul canalelor care se împletesc prin oraș conferă savoare acestui oraș, transformându-vă vacanța într-una de neuitat. Vă puteți relaxa de asemenea în multitudinea de cafenele din oraș sau puteți explora muzeele recent renovate Van Gogh și Rijksuseum.

 

 

Paris

Paris

  • Paris, Franța – probabil nu e ceva la ce nu v-ați fi așteptat, însă datorită șarmului său, nu aveam cum să nu menționăm acest oraș. Ideal pentru perioada primăverii, odată ajunși aici, vă puteți bucura de razele suave ale soarelui în parcurile orașului (de exemplu: Tuileries și Luxembourg) sau în zone verzi mai puțin cunoscute în rândul turiștilor (de exemplu: Parc des Buttes-Chaumont). Sau ce spuneți de o cafea în localurile boeme și specific pariziene? Indiferent de ce alegeți să faceți, cu toții vă veți bucura de atmosfera de vacanță în care veți păși odată ajunși la Paris.

 

Parcul Tivoli din Copenhaga

Parcul Tivoli din Copenhaga

  • Copenhaga, Danemarca – acest oraș este ca o bine meritată gură de aer proaspăt. Un oraș ecologic, plimbările în aer liber de aici vă vor surprinde negreșit. Să nu mai vorbim de cât de curat și bine proiectat este acest oraș, dar și de faptul că toți locuitorii se deplasează cu bicicleta. Indiferent că e vorba de corporatiști la costum, de mame cu bebelușii în coș, sau de persoane care merg pe bicicletă împreună cu animalele de companie, de ce să nu vă alăturați și voi acestora? De asemenea, parcurile din această capitală europeană merită explorate. De exemplu, vă puteți bucura de o zi însorită în Kongens Have, Frederiksberg Have sau în parcul de distracții Tivoli.

Dacă aceste destinații turistice v-au inspirat pentru un city break cu familia în acest anotimp, nu ne rămâne decât să vă urăm „Vacanță plăcută!”.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut