Călătoria cu copilul. Recomandări utile

Vacanțele sunt minunate, dar drumul până la destinație poate fi obositor, mai ales dacă este o călătorie lungă și aveți copii mici.

Iată câteva recomandări care vă pot fi utile pentru atunci când călătoriți cu copiii!

 • Planificați și iar planificați!

Planificați-vă călătoria în detaliu, astfel încât să știți unde vă îndreptați, cum să ajungeți acolo, orice opriri pe care le veți face pe drum și ce veți avea nevoie pentru călătorie. Dacă plecați în străinătate, planificați cum veți ajunge la destinație de la aeroport. Dacă vă aflați în vacanță cu prietenii sau cu familia, decideți cum călătoriți cu toții și cine merge cu cine.

Împachetați bagajele eficient! Împachetați într-o pungă mică sau într-un rucsac lucruri de care veți avea nevoie pe parcursul călătoriei, astfel încât să nu căutați prin valize când veți vrea să le folosiți. Dacă zburați, asigurați-vă că toate lucrurile pe care le doriți pentru zbor sunt în bagajele de mână. Păstrați pașapoartele și cardurile de îmbarcare în condiții de siguranță și într-un loc la îndemână, astfel încât să puteți avea acces la ele cu ușurință, atunci când este necesar. Dacă conduceți, puneți-vă geanta de călătorie în interiorul mașinii, mai degrabă decât în bagaje.

Dacă copiii sunt ceva mai mari, ei își pot împacheta lucrurile în propriul rucsac. Este recomandat să fiți, totuși, de față și să vă asigurați că nu împachetează lucruri nefolositoare. De asemenea, atenție la greutatea rucsacului, ca aceasta să fie pe măsura forței copilului.

 • Luați-vă timpul necesar pentru călătorie!

Indiferent de mijlocul de transport, asigurați-vă că nu ajungeți la gară sau aeroport cu sufletul la gură, deci plecați din timp de acasă.

Dacă mergeți cu mașina personală, țineți cont de orele aglomerate și faceți un program de plecare, astfel încât să le evitați. De asemenea, dacă este o călătorie lungă, puteți conduce pe timp de noapte, astfel încât copiii să poată dormi. Totuși, țineți cont de siguranța voastră ș faceți pauzele necesare, pentru ca șoferul să se simtă odihnit.

În cazul în care călătoriți cu avionul, plecați cu ceva timp în avans, astfel încât să desfășurați totul cu lejeritate. Poate fi stresantă trecerea printr-un aeroport pentru copii, deoarece există adesea cozi lungi pentru check-in și securitate, în special în timpul vacanțelor  școlare, iar ultimul lucru de care aveți nevoie este să vă grăbiți ca să nu ratați avionul. Asigurați-vă că ajungeți anticipat, faceți check-inul, treceți de securitate, astfel încât să puteți avea apoi timp să vă relaxați înainte de îmbarcare.

 • Considerați drumul parte din vacanță!

Atunci când plecăm undeva, cu toți vrem să treacă cât mai repede experiența drumului și să ajungem într-o clipită la destinație. Din păcate, acest lucru este imposibil, astfel că trebuie să luăm în calcul și experiența drumului. Deci, vorbiți cu copiii despre experiența drumului în sine, explicați-le acestora care sunt pașii și la ce ar trebui să se aștepte.

Implicați-i în planurile de călătorie, astfel încât să aștepte nerăbdători acest lucru. Dacă călătoriți cu mașina, analizați traseul și vedeți dacă există vreun loc unde puteți opri pe drum pentru o vizită sau un picnic. În acest sens,  drumul devine o parte din vacanță.

 • Băuturile și gustarea

Experiența drumului poate fi deshidratantă și epuizantă. Deci, asigurați-vă că aveți suficientă apă pentru drum și gustări sănătoase (nu doar dulciuri), care să vă mențină nivelurile de energie: batoane de cereale, fructe proaspete sau fructe uscate, nuci, etc.

Este, de asemenea, o idee bună să luați niște șervețele pentru bebeluși sau șervețele antibacteriene pentru curățarea degetelor lipicioase și a feței.

 • Pauze de confort

Călătoriile lungi vor însemna necesitatea opririi la toaletă. Dacă zburați, asigurați-vă că copiii merg la toaletă chiar înainte de îmbarcare. De asemenea, dacă sunteți în plină desfășurare a antrenamentului la oliță, ar fi recomandat să puneți copilului un pampers pe durata zborului, pentru a evita diferitele accidente.

 • Luați ceva de făcut!

Indiferent de mijlocul de transport utilizat, este bine să evitați plictiseala și să vă asigurați că cei mici au cum să își petreacă timpul. Iată câteva lucruri care merg de minune pe perioada călătoriei:

 • Cărți – o poveste preferată sau o carte ilustrată.
 • Jucării mici – nimic prea mare și nimic prea scump în cazul în care se pierd.
 • Cărți de colorat, hârtie și creioane
 • Cărți cu diferite activități- copiii pot petrece ore lucrând cu acestea.
 • Reviste – reviste cu benzi desenate, care să îi mențină distrați.
 • Jocuri de călătorie sau cărți de joc
 • iPad sau tabletă – descărcați diferite activități sau emisiuni care se adresează copiilor. Asigurați-vă că aveți bateria full și că utilizați căști, pentru a nu deranja ceilalți pasageri.

Dacă vă aflați într-o călătorie lungă, nu dați copilului toate jocurile deodată, deoarece acest lucru va fi un pic copleșitor și entuziasmul lor nu va dura. Oferiți-le unul câte unul, astfel încât să vă asigurați că mereu mai e ceva la îndemână, cu care să îi surprindeți.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut