Cu familia la Paris! Activități pe care copiii le vor adora

Cum se arată soarele de primăvară parcă nici noi nu mai avem stare și am vrea să ne luăm tălpășița și să ne pierdem în cele mai îndrăgite orașe ale lumii. De exemplu, în Paris! Primăvară, romantism, relaxare… nu sună deloc rău.

Jardin des plantes

Jardin des plantes

De fapt, sună ideal! Dar cu copiii ce fac? Simplu! Îi iei cu tine. Să știi că Parisul se poate transforma într-o destinație perfectă pentru un weekend de neuitat cu familia.

Pe lângă obiectivele turistice clasice (Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Notre Dame, Cartierul Latin, Montmartre, etc., etc.), nu ezitați să vă bucurați de plimbările în aer liber! Abundența de parcuri și spații verzi în care copiii pot să se joace sau aleile înguste și străzile pietruite pe care să vă rătăciți, vă vor inspira pentru mini vacanța mult dorită.

Totodată, puteți poposi la una dintre acele terase situate direct pe trotuar și să vă bucurați de o cafea sau un pahar de vin, în timp ce copiii cu siguranță vor fi cuceriți de un croissant sau un mousse au chocolat. Sau ce zici de o croazieră pe Sena? O plimbare cu vaporul sigur îi va tenta și pe pitici.

Pe lângă explorarea la pas și savurarea aerului primăvăratic garnisit cu atmosferă pariziană, există o multitudine de activități adresate copiilor, la care puteți participa.

Iată câteva activități pe care copiii le vor adora negreșit!

Cite des Enfants

Cite des Enfants

 • Vizitați Turnul Eiffel! Doar este cel mai cunoscut obiectiv turistic, iar impozanța sa va cuceri vizitatorii de orice vârstă.
 • Dacă timpul vă permite, trebuie să vizitați măcar unul dintre cele mai mari și cunoscute muzee de artă: Louvre, Musee d’Orsay sau Pompidou.
 • Așa cum deja am menționat, explorați parcurile și spațiile verzi. Cele mai multe dintre acestea dispun de locuri de joacă pentru copii, astfel că ai certitudinea că cei mici vor fi în elementul lor.
 • Alăturați-vă unui tur organizat și vizitați Notre-Dame!
 • Vizitați Arcul de Triumf!
 • Nu ezitați să mergeți și la Jardin des Plantes! Pe lângă frumusețea acesteia, copiii vor fi uimiți de multitudinea de animale, sere tropicale, dar, mai ales, de o galerie a evoluției care conține o balenă uriașă, un elefant și dinozauri.
Parc de la Villette

Parc de la Villette

 • Jardin d’acclimatation este un parc de distracții, pe linia 1 (la 5 minute de Arcul de Triumf); micuț, dar simpatic și, de asemenea, dispune și de o grădină zoologică amenajată în interiorul său. Deci nu trebuie ratat!
 • Mergeți la Cite des Enfants! Este un muzeu interactiv, dedicat în întregime copiilor. Deci, este destul de greu ca această locație să nu-i cucerească definitiv chiar și pe cei mai capricioși pitici.
 • Parc de la Villette este o altă destinație nemaipomenită dacă vizitezi Parisul împreună cu copiii. Multe locuri de joacă și expoziții interesante de știință sunt principalele caracteristici ale acestei locații.
 • Muzeul de istorie naturală din Paris îi întâmpină pe copii cu o varietate imensă de animale împăiate, care provin din diverse zone ale lumii.
 • O plimbare pe malul Senei. În timp ce voi vă relaxați pe băncuțele de pe malul Senei, copiii se pot juca la locurile de joacă special amenajate de municipalitate care sunt și foarte sigure.

După cum putem observa, metodele de petrecere a timpului liber, primăvara în Paris, sunt extrem de variate. Desigur că este aproape imposibil ca într-un weekend să le vizitați pe toate. Dacă nu vă puteți prelungi șederea, atunci nu rămâne decât să faceți o selecție a locurilor pe care să le vizitați, în funcție de pasiunile voastre și ale piticilor voștri.

Așadar, spor la explorat în inconfundabilul Oraș al Luminilor!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut