Destinații europene pentru vacanțe la plajă, ideale pentru familiile cu copii mici

Majoritatea bebelușilor și copiilor mici adoră să stea pe plajă. Să se joace în nisip, să construiască, să facă primii pași în mare, pe scurt să exploreze împrejurimile. Pentru părinți, de asemenea, este o bucurie să-și vadă copilul cum se joacă liniștit și fericit în prima sa vacanță la mare.

Desigur că atunci când alegeți să călătoriți alături de picii voștri, aveți unele restricții și trebuie să aveți în vedere anumite aspecte precum zborurile să fie relativ scurte sau facilitățile să fie ușor accesibile.

Astfel, dacă sunteți iubitori de mare, de bronz și de nisip fin, iată câteva recomandări de astfel de destinații care să vă permită vă relaxați în tihnă, iar cei mici să poată explora cât e ziua de lungă.

Plaje europene ideale pentru familiile cu copii mici

Salema, Algarve, Portugalia

Salema, Algarve, Portugalia

  • Salema, Algarve, Portugalia – orașul este unul micuț, amenajat cu case mici albe, cu ornamente de culoare albastră (pentru a evita spiritele rele). Salema are o plajă cu nisip fin auriu, iar marea este liniștită, ideală pentru înotătorii începători, întrucât nu are valuri putenrice.

Când vă plictisiți de soare și bălăceală, puteți urmări amprentele impresionante ale dinozaurilor, impregnate în rocile calcaroase. Sau vă puteți bucura de farmecul obiceiurilor vechi care încă se păstrează în Salema, urmărind pescarii care încă își aduc zilnic captura pe plajă.

Opțiunile de cazare sunt variate, pentru toate gusturile, de la cele mai accesibile tarife până la cele mai luxoase unități de cazare pentru pretențioși.

Es Grau, Insula Menorca, Spania

Es Grau, Insula Menorca, Spania

  • Es Grau, Insula Menorca, Spania – pe coasta de nord-est a insulei, apa de mică adâncime de pe plaja Es Grau este ideală pentru copiii mici. Această zonă de pe coasta nord-estică a insulei se întinde în jurul lacului S’Albufera, acesta fiind principalul motiv pentru care Menorca a devenit o rezervație a biosferei. Decizia a fost luată în urmă cu mai mult de 2 decenii, dovedindu-se una inspirată întrucât a salvat insula de la dezvoltarea excesivă.

Pe lângă plajele izolate cu ape liniștite, această insulă îmbină perfect cultura cu natura. Datorită frumuseții sale virgine, insula oferă posibilitatea de a descoperi noi locuri și de a trăi noi experiențe. Deşi nu este cel mai des vizitată insulă, numărul de plaje pe care Menorca le oferă este egal cu numărul  plajelor întâlnite în Mallorca și Ibiza. Plajele frumoase, combinate cu mesele în aer liber şi staţiunile ferite de aglomeraţie, fac din Menorca un loc unic, ideal pentru familiile cu copii mici.

Jean de Luz, Pyrénées-Atlantiques, Franța

Jean de Luz, Pyrénées-Atlantiques, Franța

  • Jean de Luz, Pyrénées-Atlantiques, Franța – este o comună în departamentul Pyrénées-Atlantiques din sud-vestul Franței și vă oferă o plajă cu nisip fin și valuri blânde, aspecte care transformă zona într-una ideală pentru familie.

Cu golful său magnific și splendidul cartier vechi presărat de conace construite pe jumătate din lemn, St. Jean de Luz constituie cel mai atractiv resort turistic de pe Cote Basque. Datorită faptului că dispune de singurul port natural dintre Arcachon și Spania, a jucat întotdeauna un rol important pentru navigația din regiune, în special pentru pescuitul de cod și balene. Chiar și acum, St Jean a ramas unul dintre cele mai aglomerate porturi pescărești ale Franței și centrul principal al pescuitului de ton și hamsii.

Ugento, Puglia, Italia

Ugento, Puglia, Italia

  • Ugento, Puglia, Italia – Marina Di Ugento este ideală pentru cei care sunt în căutarea relaxării pe litoral. Turiștii au la dispoziție o varietate de locuri de cazare, de la hoteluri cochete cu servicii minime, până la resorturi de lux cu posibilități variate de entertainment.

Hotelurile din Marina Di Ugento dispun de numeroase facilități pentru familiile cu copii mici: camere spațioase în care copiii au gratuitate până la 13 ani, tobogane, locuri de joacă, cluburi pentru copii, animație sau piscine cu secțiune specială pentru cei mici.

Gerakas beach, Zakynthos, Grecia

Gerakas beach, Zakynthos, Grecia

  • Gerakas beach, Zakynthos, Grecia – Gerakas beach este locul ideal pentru o familie dacă alegi Zakynthos. O mulțime de oameni din întreaga lume vin aici să se bucure țărmurile cu pante line.

Gerakas Zante este considerată una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Zakynthos. Plaja lungă de nisip din Gerakas are ape turcoaz și o frumusețe naturală surprinzătoare. Acestea sunt conservate prin legislația greacă și internațională care protejează țestoasa marină pe cale de dispariție Caretta-Caretta. Gerakas Zante este un adevărat paradis natural fără hoteluri, baruri sau restaurante.

Plajele retrase cu nisip fin și ape line sunt variate, așa că pentru următoarea vacanță cu familia, nu ezita să te inspiri din aceste recomandări!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut