Excursie la Băile Herculane

Băile Herculane este un orașel înconjurat de munți, amplasat în zona Valea Cernei din județul Caraș-Severin. Acesta reprezintă o destinație reușită de weekend dacă ești în căutarea relaxării, alături de familie.

Stațiunea nu îți dezvăluie prea multe la prima vedere, însă dacă ai ochi să privești dincolo de liniștea și simplitatea orașului, vei descoperi adevărata frumusețe a acestei zone. Mai ales dacă iei în calcul că aceasta este cea mai veche stațiune din România, atestată documentar încă de pe vremea romanilor.

Ce să vizitezi la Băile Herculane

Prima dată când am fost la Băile Herculane aveam vreo 7-8 ani. Țin minte și acum cât de tare m-a impresionat statuia lui Hercules. Mi se părea imensă. Probabil și datorită vârstei. Știi că prin ochii unui copil, totul capătă o altă dimensiune. Dacă vrei să savureze și piticul tău impozanța acestei statui, nu rata partea de nord a orașului. Statuia a fost amplasată în acest loc încă din anul 1847, fiind donată de principele moștenitor Carol.

Statuia lui Hercules

Statuia lui Hercules

Pentru a gusta puțin din frumusețile naturii, faceți o vizită la Grota cu aburi. Aceasta este o peșteră îngustă, încărcată cu vaporii degajați de apa unui izvor termal care țâșnește prin crăpăturile peretelui din stânga. Grota are doar 14 m lungime și emană aburi fierbinți cu miros de pucioasă. Aceste caracteristici au determinat apariția unui mușchi aparte, care nu se mai găsește în niciun alt loc.

Grota cu aburi

Grota cu aburi

Dacă dorești să afli mai multe despre specificul zonei și istoria acesteia, fă o vizită la Muzeul de Istorie. Aici sunt expuse diverse descoperiri arheologice făcute de-a lungul timpului.

Mai mult, în luna august sunteți invitați să participați la Festivalul folcloric Hercules. Acesta vă oferă o paradă a costumelor, cântecelor și dansurilor românești, reprezentând rodul măiestriei artișilor noștri populari.

Pe lângă aceste obiective turistice din Băile Herculane, vă puteți aventura într-o mini-excursie în împrejurimi, în zona Cazanelor Dunării.

Cazare la Băile Herculane

Dacă te hotărăști să explorezi această zonă cu copiii, iată câteva locuri de cazare dotate cu atracții pentru toți piticii. Pe lângă o priveliște superbă, acestea dispun de locuri de joacă pentru copii, terase, foișoare, centre spa sau servicii de închirieri biciclete. Pensiunea Jojo, Pensiunea Sandra, Pensiunea Cuibul Viselor sau Vila Tilia sunt recomandările noastre.

După cum observați, o vizită la Băile Herculane este ideală dacă ești în căutare de liniște și relaxare. Mai mult decât atât, stațiunea dispune de numeroase izvoare termale fierbinți cu sulf, magneziu, calciu, clor, oligominerale, toate acestea având efecte curative pentru unele boli.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut