Excursie la Cazanele Dunării

Pentru că weekendul se apropie, propun să facem o mică escapadă. De data aceasta nu la mare, ci pe Dunăre. Exact! Ne pregătim de aventură și mergem în „expediție” la Cazanele Dunării.

Excursia propusă pentru acest weekend ne oferă o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber, potrivite pentru toate vârstele. Mai mult, priveliștea de care vei avea parte în această zonă este absolut spectaculoasă.

Poziționare și alte detalii

Cazanele Dunării sunt amplasate în apropierea orașului Orșova din județul Mehedinți. Ele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Lungimea acestora este de circa 9 km, iar în unele zone de aici Dunărea se îngustează până la 250 m.

Defileul Cazanele Dunării se împarte în Cazanele Mici și Cazanele Mari, fiind despărțite de Golful Dubova. Mai mult, în această zonă extrem de interesantă de pe cursul Dunării are loc înfrățirea dintre Munții Carpați de pe malul românesc și Munții Balcani de pe malul sârbesc.

Obiective turistice

Pe lângă peisajul care pur și simplu te va lăsa fără cuvinte, această zonă dispune și de numeroase obiective turistice. Cred că cel mai cunoscut dintre acestea este chipul regelui dac, Decebal, sculptat în stâncă. Aceasta este cea mai mare sculptură în piatră din Europa, fiind amplasată în Cazanele Mici, în zona Golfului Mraconia, la circa 18 km de Orșova.

Decebal - Cazanele Dunării

Decebal – Cazanele Dunării

Nu departe de statuia lui Decebal, însă pe malul sârbesc, puteți admira Tabula Traiana, un monument ridicat de împăratul roman Traian. Acesta datează de aproximativ 2000 de ani și marchează victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac din anul 105.

Mănăstirea Sfânta Ana este un alt loc pe care îți recomandăm să nu-l ocolești dacă ajungi în această zonă. Situată pe Dealul Moșului din Orșova, de aici vei obține o priveliște deosebită asupra Dunării. Nu am mai fost de ceva timp aici, însă tot ce pot să-ți spun este că imaginea Dunării din acest loc, mi-a trezit fiori în tot corpul. Nu știu dacă au fost de teamă, de plăcere sau pur și simplu așa se simte libertatea. Cert e că nu o să uit îm veci acea senzație. Chiar dacă pe atunci eram încă un copil…

Mănăstirea Sfânta Ana

Mănăstirea Sfânta Ana

Pe lângă acestea, dacă ajungi în zona Cazanelor Dunării, nu rata Peștera Ponicova, Peștera Veterani, Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici sau Centrul de Creștere în Captivitate a țestoasei lui Herman.

Cum ne petrecem timpul la Cazanele Dunării

Încă de la început ți-am spus că această excursie presupune să fii pregătit de aventură. Ce înseamnă asta? Că te-ai înarmat cu mult curaj și bună dispoziție. De ce? Pentru că vrem să ne distrăm la maxim.

Ce zici de o plimbare cu barca cu motor pe Dunăre? Te ține? Dacă tu ai dubii, sunt sigură că piticul abia așteaptă. Sau poate tu preferi o partidă de pescuit? Dacă ești pasionat de această activitate, sigur nu vei rezista tentației de a pescui pe Dunăre.

Tot la Cazanele Dunării poți opta pentru drumeții montane, cicloturism și mountain-bike, sau paintball și tir cu arcul. Sau poate alegi ceva mai rustic, precum o plimbare cu căruța?

Tir cu Arcul

Tir cu Arcul

Oricare ți-ar fi dorințele, aici există metode variate de petrecere a timpului liber care nu te vor lăsa nici măcar o clipă să te plictisești.

Unde ne cazăm la Cazanele Dunării

Pentru că știm că cei mici au energie cu carul, ne-am gândit că le-ar plăcea să fie „ocupați cu joaca”, inclusiv la pensiunea/hotelul la care vă veți caza. Bazându-ne pe această presupunere, am găsit câteva locuri de cazare ideale.

Vila Golful Dunării, Pensiunea Mirific sau Cabana Delfinul sunt ideale atât pentru voi, părinții, cât și pentru cel mic. Acestea au o mulțime de dotări, printre care se numără piscină, loc de joacă pentru copii, activități de teambulding sau serviciu de închirieri biciclete.

Dacă ai chef de explorat, poți experimenta și o noapte cu cortul. Indiferent de alegere, te asigur că nu vei regreta. Așadar, ce mai stai! Fă-ți bagajele și hai în excursie!

Sursă foto: www.cazaneledunarii.com.ro

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut