Lumea copiilor la Castelul Bran

Când ai vizitat ultima dată Castelul Bran? Chiar dacă ai fost acolo recent, ar fi bine să mergi într-o nouă vizită, împreună cu cel mic. De asemenea, propune-i învățătoarei sau dirigintei ca în weekend copiii să facă o excursie în zonă. Bogdana Balmuș, PR manager la Castelul Bran, ne spune ce activități minunate pentru copii se desfășoară pe parcursul anului:

Activități la Castelul Bran

  1. Fiecare elev va primi la sosirea la Castelul Bran un creion personalizat și un chestionar la care va trebui să răspundă la finalul turului. Castelul Bran se implică astfel în programul de educație alternativă care se intitulează sugestiv: „Să știi mai multe, să fii mai bun!”
  2. Castelul Bran sărbătorește an de an Ziua Internațională a Copilului și Ziua Castelului Bran la 1 iunie. Cu această ocazie, toți copiii au accesul gratuit în castel și sunt invitați să participe la o serie de activități: ateliere de lucru manual – pictură pe sticlă și lemn, atelier de ceramică, confecționarea de păpuși tradiționale etc. La acestea se adaugă expoziția de arme și armuri unde cavaleri și domnițe îi invită pe cei mici să ia lecții de luptă, să tragă cu arcul și să mânuiască spada. Pe parcursul zilei vor putea viziona și o piesă de teatru de păpuși, susținută de artiști consacrați din Brașov. Și pentru că e ziua lor, fiecare copil va primi o amintire de la Castelul Bran (brățări personalizate, baloane, yo-yo, acadele etc.)
  3. La 1 iunie 2016 s-a redeschis și Casa de Ceai din Parcul Regal. Astfel, în perioada vacanței școlare vor fi o mulțime de activități interactive pentru copii și nu numai. Nu trebuie decât să urmăriți agenda de evenimente a Castelului Bran pe bran-castle.com sau să intrați pe pagina oficială de Facebook, Bran Castle Official.
  4. Dacă drumurile vă aduc la Castelul Bran în vacanța de iarnă, copiii vor fi implicați în activități specifice sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou. Nu lipsesc spectacolele ansamblurilor artistice din zonă, colindătorii sau expozițiile de fotografie cu tradițiile din zonă, atelierele de creație pentru cei mici. La fel și în preajma Sărbătorilor Pascale, când pot încondeia ouă sau picta icoane pe sticlă.

Activități în zona Bran – Moieciu, Bran – Zărnești, Bran – Râșnov

  1. În orice anotimp, cei mici împreună cu părinții lor pot înota la piscinele câtorva pensiuni și hoteluri din zonă: Vila Bran, Complexul Wolf sau Pensiunea Gențiana. De asemenea, paleta de activități cuprinde jocuri consacrate: bowling, tenis de masă, tenis de câmp etc. La acestea se adaugă posibilitatea de a face drumeții cu ATV-ul (Pensiunea Brâncoveanu), cu sania și căruța (Casa Enescu) sau cu bicicletele (Casa Tolstoi)
  2. În orice anotimp, copiii pot lua lecții de călărie la câteva pensiuni din zonă, cele mai cunoscute fiind Complexul Turistic Pănicel, situat pe drumul dintre Râsnov și Bran, Centrul de Echitație Diana din Râșnov și Pensiunea Poiana Velicanului. De altfel, aici se organizează frecvent tabere de echitație unde copiii iau lecții de călărie, învață cum se îngrijesc caii dar și alte animale de la stână.
  3. Dacă ajungeți în zonă, nu uitați să vizitați Dino Parc din Râșnov sau Rezervația Naturală de Urși din Zărnești sau să faceți mișcare în aer liber la Park Aventura din aceeași localitate.
  4. Alte obiective turistice, interesante și educative pentru cei care iubesc mișcarea în natură: Schitul Bran, Peștera Dâmbovicioara, Muzeul Satului, Cheile Grădiștei, Peștera Valea Cetății, Prăpăstiile Zărneștiului.
  5. Iarna, cei mici se pot distra pe pârtia Zănoaga, care este situată la 4 km de centrul stațiunii Bran. Aici este un loc amenajat pentru sănii, dar și o pârtie pentru schi. De la baza pârtiei, părinții pot închiria cele necesare pentru aceste activități. Tot aici se pot încălzi cu un pahar de vin fiert.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut