Praga – vacanță cu copiii. Obiective turistice recomandate

Plănuiești o mini-vacanță cu familia, dar nu știi ce destinație să alegi? Noi îți recomandăm Praga. Există o mulțime de activități distractive pentru copiii de orice vârstă, precum și restaurante „family friendly” în care vă veți simți extrem de bine.

Ce să vezi/faci cu copiii în Praga

Catedrala St. Vitus

Catedrala St. Vitus

  • O croazieră pe râu! Multe dintre atracțiile turistice din Praga se află pe malul râului. Astfel, o croazieră pe râul Vltava va fascina întreaga familie.
  • O plimbare cu Funicularul până la Dealul Petrin. Aici sunt amenajate un parc, zone împădurite, grădini și numeroase alte atracții pe car ele puteți vizita. O atracție care nu trebuie ratată este turnul de observație Petrin, de unde vă veți putea bucura de o imagine fabuloasă asupra orașului. Există de asemenea cafenele, o sală de oglinzi și un observator astronomic de unde puteți vedea soarele sau planetele prin telescop.
  • Și ce este un oraș fără turnuri! Pe lângă turnul de observație Petrin, există numeroase alte turnuri pe care le puteți explora. Frumusețea acestora constă în stilul gotic specific, care aduce cu turnurile din creațiile Disney, astfel că acestea vor cuceri vizitatorii de orice vârstă (vezi: Catedrala St. Vitus).
Seaworld Praga

Seaworld Praga

  • O vizită la Dino Park! Nu există copil care să nu fie impresionat de dinozauri, astfel că o vizită într-un spațiu amenajat specific, cu siguranță le va surâde. Acesta este amenajat la ultimul etaj al Harfa Shopping Center. Exponatele par foarte reale, sunt uriașe și scot zgomote înfricoșătoare, însă cei mici nu se vor teme, mai ales când vor observa că aceste creaturi nu se mișcă.
  • Hai la Seaworld – lumea oceanelor din Praga! Lumea subacvatică vă va fascina de la mic la mare. Mai mult, dacă se întâmplă să fiți în Praga marțea, rețineți că la ora 15:00 rechinii sunt hrăniți, astfel că veți avea șansa să vedeți cum aceștia se hrănesc cu alți pești. Totodată, aici veți descoperi rechinul de nisip, care este cel mai mare din lume, crescând până la o dimensiune de 3.5 metri.
  • O plimbare în aer liber! Mai exact în cel mai mare parc din Praga și anume Stromovka. Activitățile pe care le puteți desfășura aici sunt diverse. Astfel, pe lângă plimbări cu bicicleta puteți merge la locul de joacă special amenajat Kastanek, ce va face deliciul tuturor piticilor. Principalele atracții de aici sunt echipamentele de cățărat pentru toate vârstele, dar și un tramvai cu o mulțime de surprize pentru copii.
  • Hai la Zoo! Situat doar la câțiva kilometri de centru orașului, grădina zoologică din Praga este amenajată în jurul unui defileu, cu stânci și pajiști în jur. Animalele ce pot fi văzute aici sunt extrem de numeroase și variate, printre acestea numărându-se elefanți, girafe, pinguini, lei de mare, tigri, dar și animale mai puțin obișnuite precum Markhor și Ibex, adăpostite în spații montane.
Ceasul Astronomic

Ceasul Astronomic

Pe lângă toate aceste atracții special adresate copiilor, dacă timpul vă permite, nu ezitați să vizitați și Muzeul Național, Castelul Praga, Teatrul Național sau Vechea Primărie și Ceasul Astronomic. De fapt, aceste obiective turistice sunt consacrate printre vizitatorii din Praga.

După cum se observă, o vacanță în Praga este extrem de ofertantă, indiferent de vârstă și gusturi. Frumosul oraș din Cehia constituie un mix inedit între un oraș istoric și o metropolă destinată distracției și amuzamentului, astfel că suntem convinși că Praga își va câștiga pe veci locșorul în sufletul vostru.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut